Дания планира да увеличи четири пъти производството на зелена енергия

...
Дания планира да увеличи четири пъти производството на зелена енергия
Коментари Харесай

Дания увеличава производството на зелена енергия

Дания възнамерява да усили четири пъти производството на зелена сила до 2030 година Планът планува да нарасне вътрешното произвеждане на природен газ, оповестиха международните организации. Целта бе оповестена от Дан Йоргенсен, министър на климата и енергетиката Дан Йоргенсен във вторник, когато той показа огромната енергийна промяна, която да постави завършек на зависимостта си от съветския газ.

Около 400 000 семейства в Дания в този момент се отопляват с природен газ. До 50 % от тях поетапно ще преминат към зареждане от топлофикационни сдружения до 2028 година по проект, а други ще бъдат захранвани от електрически термопомпи до 2030 година, съгласно новинарската платформа The Local.

 Газът съставлява 18% от силата, употребявана в Дания всяка година. Националното произвеждане възлиза на три четвърти от консумации газ през 2019 година, като Русия е измежду главните експортьори на изкопаемото гориво, съгласно  Датската енергийна организация (DEA).

Плановете включват унищожаване на административните бариери, с цел да се възобнови добива на газ от находището Tyra в Северно море до 2023 година То бе затворено за реорганизация през 2019 година

Правителството ще форсира и програмата си за развиване на възобновима сила, като възнамерява да усили четири пъти броя на слънчевите електроцентрали и наземните вятърни паркове до 2030 година Половината от електрическата сила в Дания към този момент идва от вятърна сила. „ Амбицията е да доставяме зелена сила на Европа и да изместим съветския газ “, акцентира министър Йоргенсен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР