Дания отмени в понеделник правилата за задължително носене на маски

...
Дания отмени в понеделник правилата за задължително носене на маски
Коментари Харесай

Датчаните вече ще носят маска само в градския транспорт

Дания анулира в понеделник разпоредбите за наложително носене на маски на съвсем всички публични места, съобщи ДПА.

Правителството и множеството парламентарни партии се споразумяха да анулират разпоредбите, които бяха в действие от месеци. Сега от датчаните ще се изисква да носят маска единствено в публичния превоз и то когато пътуват прави. Задължението за носене на маски ще отпадне изцяло на 1 септември.

Датските управляващи последователно облекчават антиковидните ограничавания от пролетта, а съвсем всички сфери на публичния живот още веднъж се отварят, като се изключи нощните клубове, които ще възобновят работа през септември.

Броят на новозаразените в Дания обаче леко се увеличи с разхлабването на ограниченията, само че след това още веднъж означи спад, като в неделя бяха регистрирани едвам 315 новозаразени, което е минимален индикатор от февруари насам.

Според последни данни на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите в Дания новозаразените са приблизително 215 на 100 000 поданици през последните 2 седмици, което е най-голям сходен индикатор измежду страните от Европейското икономическо пространство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР