Дания, която има една от най-рестриктивните имиграционни политики в Европа,

...
Дания, която има една от най-рестриктивните имиграционни политики в Европа,
Коментари Харесай

Дания затяга изискванията за гражданство

Дания, която има една от най-рестриктивните имиграционни политики в Европа, разгласи през днешния ден, че стяга изискванията за натурализация, като изключително изключва наказаните за закононарушения, осведоми " Франс прес ".

Новите правила следват съглашение сред държавното управление на социалдемократите и три десни опозиционни партии.

" Получаването на датско поданство е страхотна декларация за религия от страна на датското общество съгласно страните по съглашението. Следователно те са единомислещи, че е належащо да се увеличи летвата за това кой може да стане датски жител ", означиха от министерството на миграцията в изказване.

Кандидатите за поданство към този момент ще би трябвало да покажат чисто досие, което значи да няма неоправдателни присъди, даже условни, и ще би трябвало да покажат, че са били в положение да се устоят минимум три и половина от последните четири години.

Споразумението, показано от държавното управление на премиера Мете Фредериксен, също по този начин слага мощен акцент върху " датските полезности ", а тестванията за поданство, които се употребяват от 2015 година, в този момент ще включват пет въпроса за тези полезности.

" Искаме да сме безусловно сигурни, че тези, които получават датско поданство, с всички права, които са свързани с него, са добре интегрирани в датското общество и също са го възприели - в това число датските полезности ", сподели министърът на миграцията Матиас Тесфайе пред публичната телевизия DR.

Твърди се, че тези " датски полезности " включват независимост на словото и тъждество.

Според Статистиката на Дания 11 % от 5,8 милиона поданици на Дания са с задграничен генезис - или родени в чужбина, или с родители, родени в чужбина - и от тези 58 % са жители на страна, класифицирана като " незападна ".

През 2020 година от почти 7000 души, които станаха датчани, повече от половината бяха европейци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР