Даниил Медведев отново показа великолепна игра в Мелбърн и за

...
Даниил Медведев отново показа великолепна игра в Мелбърн и за
Коментари Харесай

Медведев: Забавно е как отново мога да попреча на някого да спечели 21-ви Шлем

Даниил Медведев още веднъж сподели превъзходна игра в Мелбърн и за втора поредна година ще спори за купата на Аустрелиън Оупън, откакто през днешния ден се оправи със съпротивата на Стефанос Циципас и си обезпечи заключителен конфликт против Рафаел Надал, който преследва рекорден 21-ви трофей от Големия шлем. В изявлението си на корта след успеха руснакът не скри насладата си от развръзката на днешния полуфинал, като също по този начин разяснява опцията, която има пред себе си да спре още един състезател по пътя му към рекордна " мейджър " купа.

Поздравления, Даниил, още веднъж си на край на Аустрелиън Оупън! Нека да стартираме с страстите в този мач. И двамата се бяхте разгорещили мощно, само че като че ли това ти оказа помощ.

- Честно казано, не мисля, че отрицателните страсти могат да ми бъдат от изгода. Многократно съм губил мачове поради това, защото по този метод губиш централизация и това пречи на играта ти, само че към този момент съм си научил урока. След експлоадирането си споделих: " Това беше неточност, не трябваше да го правиш ", само че имах шанс бързо да си върна фокуса върху играта и силата в мача. Дадох най-хубавото в това да не разреша на страстите да ме завладеят, и мисля, че се получи.

Със Стефанос през днешния ден бяхте доста равностойни. Кое беше нещото, което направи разликата сред двамата?

- На няколко пъти усетих, че съм покрай това, което желая да реализира, само че ми липсва нещо. При 5:4 в третия сет съумях да се захвана за гейма и да уловя момента, с цел да намеря изчезналото парче от пъзела. Точно тогава Циципас изпита съмнения и равнището му спадна. Аз видях това и се възползвах от опцията си да взема надзор върху мача.

Точно 2 часа и 30 минути от началото на мача. Последният ти дуел беше съвсем два пъти по-дълга. Как съумя да се възстановиш?

- След мача си с Феликс едвам се движех, не знаех дали ще се възстановя за идната среща. Тази заран обаче отворих очи и си споделих: " Е, не е толкоз зле ". Днес несъмнено бях по-уморен от нормално и се веселя, че не трябваше да играя 5 часа още веднъж.

Миналата година беше финалист тук, само че към този момент имаш една купа от Шлема. Сега ще се опиташ да го направиш още веднъж. Какво ще опиташ да извлечеш от опита, който към този момент притежаваш от Ню Йорк?

- Отново ще играя против един от най-великите играчи и е занимателно, че отново ще играя против някой тенисист, който преследва 21-вата си " мейджър " купа. Не знам кого е подкрепял на финала на US Open, само че съм уверен, че Рафа е наблюдавал мача. Предполагам, че в този момент Новак също ще гледа.

Финалите в Шлема постоянно са били нещо доста особено и несъмнено, че си припомням финала с Рафа на US Open 2019, защото това беше първият път, когато спорих за купа от сходна категория и играхме близо 5 часа. Оттогава сме имали още няколко срещи между тях, а в този момент мога да кажа, че съм подготвен да се изправя още веднъж против него и ще дам всичко от себе си, с цел да печеля този дуел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР