Даниил Медведев изигра вероятно най-добрия си мач някога на червени

...
Даниил Медведев изигра вероятно най-добрия си мач някога на червени
Коментари Харесай

Нов клей шампион: Медведев пребори омразата към настилката и Руне, за да вдигне купата в Рим!

Даниил Медведев изигра евентуално най-хубавия си мач в миналото на червени кортове и доближи до своята дебютна купа в кариерата на тази настилка, завоювайки трофея от Мастърса в Рим. Руснакът откри клей сезона със серия от ранни отпадания и това го накара да съобщи, че в най-хубавия случай е измежду топ 1000 на състезателите върху землени кортове, само че нещата се обърнаха единствено за момент в негова изгода и той е заслуженият номер едно в италианската столица, откакто надигра Холгер Руне във финала с крайното 7:5 7:5.

По този метод Медведев взе реванш от скандинавеца за провалянето, което той му нанесе в Монте Карло и също така си обезпечи нанагорнище под номер две в международната класация, измествайки Новак Джокович от въпросната позиция, а това значи, че сърбинът би могъл да срещне един всред Карлос Алкарас и самия московчанин още в полуфиналната фаза на Ролан Гарос.

27yo Daniil Medvedev wins his first career title on clay, beating Holger Rune 7-5, 7-5 for the trophy in Rome.

20th career title -- all in 20 different tournaments
6th M1000 title (of 9)
5th title of the year

Roland Garros favorite? Gotta love tennis!
— José Morgado (@josemorgado)
Началото беше безусловно равностойно, като предстоящо младокът беше по-иницативен от двамата на корта и се опитваше да разстрои ритъма на своя противник с голям брой къси топки, само че първенецът от Маями беше подготвен за сходни смени на темпото и неутрализираше безпроблемно едно от главните оръжия в играта на своя конкурент. Все отново изрично Руне определяше хода на разиграванията и справедливо пръв се снабди с две следващи точки за пробив, единствено че по-високоранкираният тенисист влезе в ролята на същинска стена в последвалите минути и избави подаването си, с цел да поведе с 3:2.

Оттам насетне финалистите безпроблемно минаваха през своите сервис геймове, до момента в който не се стигна до 6:5 в интерес на международния номер три, който тъкмо тогава съумя да вкара поредност от извънредно дълбоки ретури и се снабди със сетбол, чиято реализация не го затрудни по никакъв метод.

Седмият подложен изглеждаше повече от подготвен да отговори на предизвикването и незабавно се откъсна с 2:0 напред при започване на втората част, но последва непредвидена серия от неточности на 20-годишния тенисист, която разреши на руснака незабавно да стигне до паритет в резултата. Руне обаче не се нуждаеше отдавна, с цел да превключи още веднъж в съвсем изцяло идеален тенис режим и съществуването на трети сет изглеждаше съвсем неизбежно, тъй като финалистът от Монте Карло взе задатък от 5:3.

Тогава нервите превзеха датчанина, чиито дейности ставаха все по-необясними, а за Медведев просто беше задоволително да връща топката от другата страна на мрежата и доста скоро се стигна до поврат в резултата, защото младокът беше заставен да сервира за оставане в мача. Тази задача пък се оказа непостижима за по-неопитния състезател, който пропускаше със съществено разстояние ударите си и внезапно имахме три шампионски точки пред московчанина.

Първият късмет беше прахосан поради несполучливо изпълнена къса топка от ракетата на Даниил, единствено че той незабавно се поправи, дочаквайки следващата неправилност от другата страна на мрежата и можеше да се поздрави с една недотам предстояща, само че изключителна сладка купа на по този начин ненавиждания от него клей. Това беше пети трофей за руснака през сезона, което е връх по този индикатор за 2023-та в ATP Тура и също така той към този момент може да се похвали с цели шест купи от сериите " Мастърс ".

Part-Time Dancer, Full-Time Clay-Courter ✨ is the Champion with a 7-5 7-5 victory over Holger Rune!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР