Даниил Медведев изигра навярно най-силния си мач досега на тазгодишния

...
Даниил Медведев изигра навярно най-силния си мач досега на тазгодишния
Коментари Харесай

В братски сблъсък: Медведев за пореден път се оказа непреодолима преграда пред Рубльов в Шлема

Даниил Медведев изигра вероятно най-силния си мач до момента на тазгодишния US Open и за седми път в кариерата си победи над своя добър другар от детството Андрей Рубльов, с което си подсигурява място във финалната четворка на шампионата. Шампионът от 2021-ва година в Ню Йорк показва впечатляващ тенис в хода на съвсем цялото съветско дерби, като в главен фактор за триумфа му се трансформира доста по-добрата му психическа резистентност във значимите моменти и той се наложи над кръстника на щерка си в поредни сетове, освен това след наваксан пробив пасив във всеки от тях, прекарвайки 2 часа и 48 минути на корта - 6:4 6:3 6:4.

Така международният номер три пречупи огромната цел на Рубльов да се класира на дебютния си полуфинал в Големия шлем, откакто за девети път в кариерата си позволява проваляне на крачка от топ 4 в " мейджър " съревнование. Самият Медведев пък с днешната си лекция на тематика тенис се завърна назад във финалната четворка на Откритото състезание на Съединени американски щати, като в опит за трети да продължи напред към мача за купата ще срещне спечелилия всред Александър Зверев и защитаващия първенец Карлос Алкарас, които следва да се изправят между тях към 04:00 часа българско време тази нощ.

Началото на дуела се оказа извънредно оптимистично за по-нискоранкирания руснак, който със забележително самочувствие поразяваше задачата от форхенд, до момента в който мудният старт на Медведев му изигра неприятна смешка, като той завоюва едвам една от първите 13 точки в мача и изостана с пробив пасив. В този миг обаче светна сигналната лампа за някогашния първенец в шампионата, който незабавно стабилизира представянето си, като зае обичаната си позиция наоколо до първите редове на трибуните и засвидетелства умеенето си да връща всяка топка в полето, което се трансформира в предпоставки за грешки от ракетата на международния номер 8 и не след дълго паритетът се завърна на дневен ред.

Оттам насетне монотонният жанр на третия подложен и изчакването на неточност на съперника пък работеше по стремежи от Медведев метод и той откри цялостен надзор на корта, с цел да пробие решаващо в деветия гейм, преди безпроблемно да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част пък подемът в дейностите на международния номер три се резервира и той продължи да лишава от скоростта на противниковите отигравания, като ловко завършваше при редките си офанзиви, което му донесе ранен брейк задатък. Сдобил се с мечтаното преимущество, някогашният първенец в конкуренцията позволи сериозен спад в равнището си на централизация и ударите му все по-често започнаха да стопират в мрежата или бивайки пресилени да излизат в навън, като това въодушеви Рубльов, който резервира хладнокръвие и излезе напред в резултата с 3:1.

Същевременно пък случилото се повлия извънредно позитивно на третия подложен и той подвигна доста оборотите, като образно задаваше темпото в разиграванията и намираше голяма дълбочина със своите удари, при което играта на международния номер 8 напълно рухна и нервите му взеха връх над него, до момента в който Медведев остана постоянен в това си показване и завоюва идващите пет гейма, с цел да се приближи на един сет разстояние от успеха.

 На старта на третата част осмият подложен очевидно се абстрахира от случилото се до момента и заигра още по-агресивно, като все по-често можехме да го забележим наоколо до мрежата, където съумяваше да пречупи отбраната на своя добър другар и след маратонски гейм, траял над 15 минути, се снабди с пробив задатък. Това пък се оказа началото на поредност от мощни моменти за посрещачите и въпреки Медведев незабавно да реализира рибрейк, с помощта на два ретур уинъра, то кръстникът на щерка му отговори на предизвикването със серия от отлични офанзивни акции и затвърди преднината си на личен сервис - 4:2.

Въпреки това, то борбата на корта, трансформирала се най-много във физическа такава заради тежките температурни условия и към този момент забележимата отмалялост във всекиго у двамата руснаци, продължи да е все по този начин вълнуваща и рутинните неточности от страна на Андрей му костваха прескъпо, откакто той скоропостижно се раздели с задатъка си, при което пропусна късмет отличен късмет за рибрейк и международният номер три поведе на собствен измежду с 5:4. Поставен напрегнат да сервира за оставането си в шампионата, Рубльов на процедура се оказа зарязан от първото си подаване, което предразположи към доминация в разиграванията за Медведев, който наподобяваше " стена " и съкруши сънародника си, откакто оползотвори своя четвърти мачбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР