Даниил Медведев избегна огромната сензация, която бе напът да го

...
Даниил Медведев избегна огромната сензация, която бе напът да го
Коментари Харесай

В мач, завършил близо 4 часа след полунощ: Медведев ремонтира световния №53 в Мелбърн!

Даниил Медведев избегна голямата сензация, която бе напът да го сполети, откакто се завърна от пасив с 0:2 сета и победи в дуела си от втория кръг на Откритото състезание на Австралия. Руснакът и повторен финалист в Мелбърн трябваше в заключителния дуел от тази фаза на конкуренцията да се изправи против привидно непретенциозния Емил Руусувуори, който обаче показва едно извънредно високо тенис ниво, само че даже това не съумя да пречупи третия подложен в схемата и някогашният номер едно заслужи успеха след " цялостен ремонт " в мач, приключил 03:39 часа след среднощ локално време - 3:6 6:7(1) 6:4 7:6(1) 6:0.

По този метод Октопода оцеля в борбата за купата на Аустрелиън Оупън, въпреки и в хода на конфликта да страдаше от физически дискомфорт в региона на ходилото, като си подсигурява място в третия кръг на конкуренцията, където ще срещне 27-ия подложен Феликс Оже-Алиасим, който през 2022-ра година също обърна от 0:2 сета в Мелбърн.

Още на старта на дуела си проличаха някои пробойни в представянето на руснака, който взе поредност недомислени решения, довели до прочут игрови превес в интерес на новобранеца, и по-нискоранкираният тенисист се отдръпна с пробив задатък на първата отмора за мача. Постепенно с течение на времето Медведев съумя да се приспособява към протичащото се и зададе монотонния си жанр на игра, като доближи до три брейкбола в петия гейм, но финландецът впечатли напрегнат със здравите нерви, които сподели, и след това повече не позволи преднината му резултата да бъде застрашена, записвайки откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част проблемите за московчанина в разиграванията се придвижиха и на начален удар, като подаването му образно страдаше от липса на неизменност и международният номер 53, без да чака втора покана, осъществя пробив и още на два пъти разполагаше с благоприятни условия да отмъкне сервиса на любимеца, които обаче пропиля. С годините това се е потвърдило като " наказуемо ", когато пропуснеш шанса си да вземеш задатък на третия подложен, то скоропостижно да се окажеш на губещата страна в разногласието и точно по този начин си изпати Руусувуори, поради обстоятелството че двукратният финалист откри надзор и завоюва четири безответни гейма, с цел да поведе с 5:3.

Неочаквано с оглед видяното в последния четвърт час, някогашната първа ракета на планетата се пропука, сервирайки за спечелването на частта, като въпреки и да бе покрай това да се оправдава, осигурявайки си три сетбола на ретур, необикновеното количество грешки в играта му се прояви и скандинавецът оцеля, а ние бяхме отведени в тайбрек. В секундите преди неговото начало, Медведев се оплака от сериозна болежка в крайници, обвързвана със спукването на мазол, като взе медицински таймаут, само че интервенцията с физиотерапевта не даде стремежи от него резултат и Русуувуори бе " цар и стопанин " в дългия гейм, с цел да дублира водачеството си в конфликта.

В началото на третата част физическият дискомфорт за някогашния първенец от US Open очевидно към момента стоеше на дневен ред и финландецът хвърли всички свои сили в търсене на ранен пробив задатък, само че любимецът избави брейкбол и оцеля. Оттам насетне стартира и тирадата на третия подложен, чието напредване по корта очевидно се усъвършенства, а с това и броят на грешките му понижа доста, при което той изцяло осуети атакуващия жанр на съперника и отмъкна поредно на два пъти подаването му. Световният номер 53 на собствен ред обаче не бе подготвен да се съобщи по този начин елементарно и откликна на предизвикването с рибрейк, като броени минути по-късно разполагаше с точка да заличи напълно пасива си, само че Медведев най-сетне показва самообладание и отстоя своето, с цел да направи първата крачка към реализирането на " цялостен ремонт " в мача.

Руснакът подходи със забележително самочувствие на старта на четвъртия сет, когато засвидетелства блестяща къса топка и проби на нула, като в идващите минути избегна ориста на противника си и се завърна от 0:40, затвърждавайки преимуществото си. Скоропостижно обаче от държанието на Медведев ясно си пролича, че той все по този начин изпитва болежка в ходилото си и непълноценното му напредване по корта разреши на Руусувуори да се завърне в сета, като навакса пасива си от брейк и въпреки напрежението да можеше да се реже с нож, то всичко предстоеше да бъде решено в тайбрек. Там на пиадестала излезе огромният пълководец Медведев, който организира с голямо майсторство и мисъл всяка от точките, като лимитира възможностите пред финландеца даже да се надява на нещо и равенството в общия резултат на съревнованието беше реалност.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР