Даниела Динева присъства повече от 10 г. в онлайн пространството

...
Даниела Динева присъства повече от 10 г. в онлайн пространството
Коментари Харесай

Рецептите на Даниела Динева: Понички без втасване и без мая

Даниела Динева участва повече от 10 година в онлайн пространството като създател на един от най-популярните и харесвани кулинарни блогове у нас – Cooks and Bakes с над 40 хиляди почитатели. През 2021 година издаде първата си кулинарна книга " С обич към десерта ", където разкрива рецептите си за торти, чийзкейк, кейкове, сладкиши и бисквити.
Дани работи над книгата си последната година и половина, бременна с третото си момче.

Последователите й в Инстаграм следват ежедневните й истории и споделят своите сполучливи, с помощта на нея. Щастливи сме, че сполучливата й книга е част от нашето семейство и може да бъде открита в магазина на на ул. Кракра 14.

Днес ви представяме една лесна рецепта, с която да се развихрите в кухнята през уикенда!

Понички без втасване и без квас

Необходими артикули:

За тестото:

2 яйца

100 г кристална захар

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

2 суп.л. олио

1 суп.л. ванилова захар и ванилов дестилат

3 ч. ч. брашно

7 г бакпулвер

олио за пържене

пудра захар за поръсване



Разбийте яйцата със захарта до момента в който се разтвори. Ползвайте миксер за по-бързо и елементарно. В друга купа сложете киселото мляко дружно със содата бикарбонат и разбъркайте, с цел да шупне. Пресейте брашното дружно с бакпулвера. Към яйчената примес прибавете шупналото кисело мляко, олиото, ваниловата захар и прибавяйте лека-полека от брашното. Замесете меко тесто, което не лепне по пръстите. Ако е належащо прибавете още брашно. Разделете на две елементи тестото, с цел да можете по-лесно да работите с него. Разточете не доста фино с дебелина 0,5 см, изрежете кръгове с чаша и направете дупка в средата. Изпържете за малко за към 15-30 секунди в нагорещено олио. Силата на котлона да бъде умерена, 6,5 от общо 9. Извадете, отцедете и поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!





Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР