Даниел Вучев е на 36 години и е собственик на

...
Даниел Вучев е на 36 години и е собственик на
Коментари Харесай

Даниел Вучев и светът на кафето

Даниел Вучев е на 36 години и е притежател на - онлайн магазин, профилиран в продажбата на кафе и кафемашини.
" Цял живот се занимавам с кафе, нищо друго не съм правил. Преди десетина години за първи път се роди концепцията за онлайн бизнес и за основаване на онлайн уебсайт за улеснение на потребителите, с цел да могат по-лесно да намират капсули за домашно прилагане. Много постоянно ми се е случвало хората да имат кафемашина, само че да не знаят кои са подобаващите капсули за нея. Оттам ми хрумна концепцията, че тази услуга би била потребна за крайния консуматор ", споделя Даниел.


" Имаме капсули за най-разпространените системи, имаме кафе на зърна, биопродукти, висок клас гурме кафе и всички всеобщи марки на пазара – от премиум сегмента до ниския клас. Имаме капсулни машини, полу-професионални машини, роботи, въобще цялата гама, както за домашна приложимост, по този начин и за професионалния бранш.
Онлайн секторът е миропомазан, трансформираха се навиците на доста хора, преоткриха онлайн търговията като метод на извършване на покупки. Хора, които в никакъв случай не са се възползвали от това улеснение схванаха, че го има, че е бързо, елементарно и могат да го употребяват ", добавя 36-годишният предприемач.


Cafemag има и личен бранд кафе – ALDA, който предлага седем специалитета от шест точки на планетата – Коста Рика, Гватемала, Бразилия, Перу, Колумбия и Етиопия. Магически аромати, импортирани у нас от страни, в които развъждането на кафе е цяла вяра.
" ALDA Speciality Coffee се роди преди 2 години със основаването на първия ни физически обект – Cafemag Place, с който да изградим още по-голямо доверие в нашите клиенти и сътрудници, с които работим. Тогава се срещнах с нашия предстоящ основен бариста Роси Митева и дружно създадохме ALDA като бранд. Тя е единственият европеец, приключил африканската академия за особено кафе. Купуваме кафетата от подбрани ферми и дребни фермери, като избираме доста прецизно и точно зърната, с които работим ", безапелационен е Даниел.


На въпрос какво кафе харесват българите, той решително дава отговор " горчиво ".
" Търсят горчиво кафе, само че в последните години хората търсят все по-качествени кафета, по-екзотични и се трансформира всеобщият усет. Именно в тази тенденция създадохме и ALDA, тъй като държим на качеството и се опитваме да променяме културата на хората за кафе и метода му на пиянство. Но всичко е въпрос на усет. Любимата ми фраза е „ обичам едно горчиво и ароматно кафе “. Всъщност горчивото кафе не е окей. Кафето е храна, която би трябвало да ти доставя наслаждение, до момента в който я пиеш и при качествата арабика се бяга тъкмо от горчивината. Кафето би трябвало да е най-много вкусно. "


Собственикът на Cafemag счита, че е мъчно да се предозира с хубаво кафе.
" Аз да вземем за пример пия по 10 кафета дневно. Това отново идва от качеството на кафето, в случай че пиете качествени арабики и ги пиете по верния метод, то кафето не би ви повлияло отрицателно. Стига организмът ви да го приема обикновено и вие да се чувствате добре. "
Даниел споделя, че семействата у нас избират капсули пред насипно кафе.
" Капсулата е едно улеснение, изключително за домашна приложимост, което доста мъчно би се заменило с експресо машина. При капсулата тъкмо с едно натискане на бутона и към този момент имаш кафе в чашата и всякога е с едно и също качество, до момента в който при експресо машините човек би трябвало да може да си подготви кафето и да желае да го направи качествено.


В краткосрочните проекти на Вучев е и основаване на Академия за бариста-майстори.
" Академията за баристи е план, който ще стартираме в напълно къси периоди. Целите са да развием културата и познанията на хората за качественото кафе – метода на подготвяне и потреблението му ", споделя той.
Първият си физически магазин с кафене Cafemag отваря през февруари 2019 година в Горна Баня. А на 18 май 2021 година ще бъде публично открита и новата им локация в емблематичната постройка на ЦУМ, в колаборация с премиум магазин за хранителни артикули.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР