Даниел Петров от Taking Heed и Яна Обретенова от младежката

...
Даниел Петров от Taking Heed и Яна Обретенова от младежката
Коментари Харесай

Групите "Taking Heed" и "Funk Temptation" с общ концерт на 14 май



Даниел Петров от " Taking Heed " и Яна Обретенова от младежката група " Funk Temptation “ гостуват в студиото на БНР по случай концерта им на 14 май.  За първи път в цялостен състав, с общ концерт, след дълга пауза, групите се завръщат на сцената в София.

Те ще изпълнят някои от най-хубавите си авторски песни и ще зарадват почитателите си с любопитната композиция от няколко музикални стила.

Група " Funk Temptation " за пръв път ще показа една от своите нови авторски песни пред аудитория на самия концерт, като първата им излязла ария се споделя " Fake World ", към нея музикантите са записали и видео.



" Ние и петимата семе от Добрич, учим в Музикалната академия и сме от 7-8 години дружно, израснали сме дружно и това може би е един огромен плюс. Всеки вкарва неговия свят в нашата авторска музика и считаме, че се получават някои много забавни неща въпреки и малко разнообразни ", показа Яна Обретенова.

Даниел Петров пък показа, че в един миг са решили да се " посъбудят " и да създадат концерт, тъй като от дълго време не са свирили в София и то в цялостен състав:

" Вълнуваме се доста. Аз като чух за разновидността фънк и поп-рок си споделих: " Какво по-странно от това и за какво пък не? ".

Той изясни, че поради смени на хора от екипа и нови попълнения, е било нужно известно време да се напаснат всички музиканти. Като през пандемията са работели по нови части и са разработвали остарели, а скоро следва излизането на нов албум.

Общият им концерт ще се организира на 14 май, събота в " Swingin Hall ".
Още за забавната композиция сред тези две групи и двата разнообразни музикални стила - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР