Даниел Асенов (кат. до 52 кг) не успя да вземе

...
Даниел Асенов (кат. до 52 кг) не успя да вземе
Коментари Харесай

Тайсъна падна в Лондон, прекратиха олимпийската квалификация по бокс

Даниел Асенов (кат. до 52 кг) не съумя да вземе квота за олимпиадата в Токио. На квалификацията в Лондон Тайсъна загуби злополучно от турчина Батухан Чифтчи с 2-3 съдийски гласа. Българинът завоюва първия рунд, падна във втория, а мачът бе преустановен в третия поради аркада на нашия. Взимайки поради резултата досега, съдиите дадоха успеха за Чифтчи.
След края на борбите нощес обаче уредниците оповестиха, че квалификационният шампионат се приключва поради пандемията от ковид.
“Сигурността и здравето на спортстите, съдиите и всички други участници са на първо място”, обявиха уредниците на шампионата, в който участваха боксьори от 60 страни, в това число от тежко засегнатите Италия, Франция и Испания. Надеждата е европейската квалификацията да продължи през май, за когато е планувана и международната пресявка в Париж. Не е ясно обаче по какъв метод ще бъдат зачитани резултатите досега. По-рано през вчерашния ден Стойка Кръстева записа втори триумф вкатегория до 51 кг и е единствено на триумф от квота.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР