Дани Армстронг е червенокосата дива, която тази година ще бъде

...
Дани Армстронг е червенокосата дива, която тази година ще бъде
Коментари Харесай

Дани Армстронг от Postmodern Jukebox: Бих живяла в епохата на романтичния Холивуд

Дани Армстронг е червенокосата дива, която тази година ще бъде част от състава на Postmodern Jukeboх на концерта им в София. „ Кралете на винтидж културата “, както ги назовават, ще стъпят на 15 май на сцената на НДК, с цел да раздвижат въздуха със суинг, джаз и романтично-танцувално въодушевление. Подготвили са кавъри на нови части, като всяка седмица представят по едно, което събира милиони гледания в YouTube.

Дани е от Детройт, Мичиган. В фамилията й всички са музиканти и по тази причина първата й поява на сцената е още когато е на 4 години. На 18 поема към Калифорния. Мениджърът на Скот Брадли я открива да пее в рок-клуб и незабавно я кани да се причисли към екипа на ретро музикантите. Дани извършва неповторимия кавър на " Roxanne "  на Police в жанр Rock’n’Roll от 50-те и   " Say It Aint So " на Weezers.

Как избирате песните, на които да извършите кавъри?

Опитваме се да изберем песни, които всеки обича или всеки ненавижда. Със сигурност да са известни. Има толкоз доста шлагери, на които сме създали кавъри. Но от време на време е занимателно да вземем парче, което има обикновен текст, или пък някое по-обикновено – с два акомпанимента или липса на мелодия. Така имаме цялостната независимост на създадем от него нещо ново, да му дадем друг живот, да прибавим още акомпанименти, да го усложним.

Лесно ли се сработвате толкоз разнообразни по жанр музиканти?

Ние сме разнообразни екипи и в този момент вършим американско и европейско турне. Преди турне Скот и креативният екип се събират и всички дружно избираме песните, тъй че да ни паснат и да създадем шоуто допустимо най-хубаво. Репетираме по няколко дни, преди да тръгнем на път. Така сме сигурни, че ще се сработим като състав.

Как ще опишеш един концерт на Postmodern?

За тези, които не са били на наш концерт, ще го опиша като микс сред шоу на Бродуей и празненство в Гетсби жанр. Каним хората да идват на концертите ни облечени във винтидж облекла и въпреки и това да са седящи концерти, предизвикваме публиката да става на крайници и да танцува с нас. Искаме това да бъде огромно развлечение за всеки.

За хората, които са ни виждали и преди – убеждавам ви, че всяко турне е напълно друго. Различни артисти, разнообразни песни... и даже да представим парче, което хората са чували и преди, те ще го чуят в напълно друг вид, показано от друг реализатор. Така че при нас постоянно има изненада.

Кое е по-важно – музиката или костюмите, за това, което представяте на сцената?

Това, което прави Postmodern, е да придвижи публиката обратно във времето. Всички ние поставяме доста грижи и мисъл, до момента в който избираме облеклата си, стила прически и грим, с които да излезем на сцената. Много е занимателно да се преобличаш и безусловно да се връщаш обратно в разнообразни столетия. Мисля, че актуалните дизайнери, които отдават респект на предходните десетилетия, комбинирайки ги с съвременни детайли, вършат същото, което прави музиката на Postmodern.



Работи ли стилист с вас или сами избирате облеклата си?

В Postmodern ние сами сме си стилисти. Бяха ми нужни доста години, с цел да събера най-хубавия личен дрешник, въодушевен от винтиджа. И обичам, когато публиката вижда облеклата, които предпочитам за излизане на сцената. Аз персонално също се обличам във винтидж стил.

В коя музикална ера би се върнала? Кой жанр ти подхожда най-вече?

Обичам 40-те години на предишния век. Обичам ерата на Стария Холивуд и романтиката, която той носи и изобразява.



За трети път идвате в България? Какво ново ще видят и чуят този път почитателите ви на 15 май?

Аз персонално ще бъда за първи път в България. Но всички мои сътрудници от групата, които са били преди този момент у вас, не престават да приказват какъв брой отлично е било. Феновете ни ще чуят изцяло ново шоу дружно с някои от обичаните си шлагери на Postmodern. Ще видят и изцяло нови лица. Уверявам ви, че ще се влюбите. До скоро!

 

С поддръжката на BG Sound Stage

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР