Данъкът върху свръхпечалбата, който Лукойл плаща на България, ще намалее,

...
Данъкът върху свръхпечалбата, който Лукойл плаща на България, ще намалее,
Коментари Харесай

"Лукойл" ще внася по-малко в българския бюджет заради работата с неруски петрол

Данъкът върху свръхпечалбата, който " Лукойл " заплаща на България, ще намалее, когато бургаската рафинерия стартира да работи с неруски нефт. Това сподели пред Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. Така той разяснява известието от тази седмица, че още през март рафинерията може да стартира работа с неруски нефт.

 " Лукойл " възнамерява през март да стартира работа с неруски нефт в рафинерията в Бургас

" В този случай ще намалее свръхпечалбата на " Лукойл ". Това ще има отражение във вноските, които вършат към бюджета като свръхпечалба. Все отново допускам, че няма да има толкоз огромен спад на облагите ", добави Стоянов.

През декември предходната година, че ще се полза свръхпечалбата освен на държавните, само че и на частните компании, които имат изключителни доходи от високите цени в енергийния бранш. До наскоро " Лукойл Нефтохим " не плащаше налози в България, като отчиташе загуба, а " на ишлеме ", което я изкара на облага. В началото на предишното лято се разбра, че за пръв път от 15 години. В края на годината внесе и

Никола Стоянов изясни, че има няколко благоприятни условия за доставка на нефт, който да размени съветския. Те са от арабските страни и Казахстан.

Икономическият министър разяснява и тематиката с уволненията в държавното сдружение " Ел Би Булгарикум ". По думите му инспекцията на освободения от поста изпълнителен шеф Николай Маринов е съвсем към края и не престават да излизат разнообразни нередности. Той чака идната седмица преписката да бъде изпратена в прокуратурата.

 " Мафията победи страната ": Директорът на " Ел Би Булгарикум " е освободен от поста

Стоянов не даде съответен отговор, които Маринов разгласи малко преди да бъде уволнен. Министърът посочи, че новото управление ще реши дали цените ще останат. Той сподели още, че може единствено да увери, че млекопроизводителната компания ще работи на минимална надценка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР