Данъчни, митничари и други служби започнаха инспекции в обекти на

...
Данъчни, митничари и други служби започнаха инспекции в обекти на
Коментари Харесай

Данъчните проверяват големи австрийски вериги, Василев в отговор: Инспектираме 500-600 фирми

Данъчни, митничари и други служби започнаха инспекции в обекти на няколко огромни австрийски вериги в страната.

Финансовият министър Асен Василев отхвърли инспекциите в BILLA и OMV да имат нещо общо с ветото на Австрия против приемането на страната ни в Шенгенското пространство със сухопътните граници.

Натиск не се оказва. Текат инспекции несъмнено в още 500-600 и даже 700 компании в страната сега “, разяснява Василев.

„ Знаете, че във всички хранителни вериги с влизането на обезпечителните ограничения, които са за събираемост от 1 януари, има засилено наличие в безусловно всички хранителни магазини, както и други обекти, при които има артикули с висок фискален риск, както и при производителите на такива артикули “, изясни министърът, представен от „ 24 часа “.

А запитан по какъв начин гледа на апела от работодателските организации тези дни - австрийските компании да бъдат бойкотирани, с цел да натисне България Австрия по този начин, че да ни пусне в Шенген и за сухоземните граници, Василев отвърна: „ Това е въпрос на българските консуматори, а не към държавното управление. Бизнесът е свободен да насочва, каквито желае апели към жителите. “

Това, което ние вършим и където има диференцирано отношение по отношение на Австрия, са инспекциите на организация „ Митници “, където всички товари от и до там, минават цялостния набор от инспекции - с изключение на през БАБХ, през инспекция и на рентген, а в случай че се откри проблем там, минават през ръчни инспекции. Това е по искане на австрийската страна за засилени инспекции на товари от и до нея “, сподели Василев. Той акцентира, че това към този момент основава напрежение, тъй като рентгените на границата са стеснен брой. Предвидено е да се дадат пари за закупуването на още такива устройства, само че те ще бъдат сложени предпочитано на външните граници за Европейски Съюз, каквато е Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Там има единствено 2 рентгена на 10 от лентите.

„ Инвестиции на границите с Европейски Съюз няма да вършим, тъй че там може да се чакат забавяния “, сподели още той.

Министърът на земеделието Кирил Вътев пък изясни, че не са постъпвали сигнали за качеството на месото в BILLA, каквато е една от инспекциите, която върви в магазина.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР