Данъчната кампания засъбиране на местните данъци и такси за 2023

...
Данъчната кампания засъбиране на местните данъци и такси за 2023
Коментари Харесай

От 16 януари стартира данъчната кампания за събиране на местни данъци и такси

Данъчната акция засъбиране на локалните налози и такси за 2023 година стартира на 16 януари.Плащанията ще могат да се правят, както в брой на касите на дирекция „ Местни налози и такси “ към Община Габрово, по този начин и по банков път, посредством пощенски запис, виртуален ПОС терминал, на касите на „ Изи пей “ и “Фаст пей “.

Призоваваме данъчно задължените лица да се възползват от опцията за възнаграждение онлайн, което може да се извърши посредством дебитна или кредитна карта на уеб страницата на Община Габрово. За задачата е нужен ПИК код на Национална агенция за приходите или номер на документ, подаден в дирекция „ Местни налози и такси “.

По време на акцията ще работят три каси в дирекция „ Местни налози и такси “ с работно време от 8.15 до 16.30 часа без спиране.

Габровци могат да се възползват от 5 % отстъпка, в случай че платят цялостния размер на налозите си в период до 2 май тази година. По закон за налог неподвижен парцел, налог върху транспортно средство и такса битови боклуци се дължи първа вноска до 30 юни и втора/последна вноска до 31 октомври. След приключване на тези периоди стартира начисляване на лихви за просрочие.

Плащането на патентния налог е в периодите, които и до в този момент се прилагаха: до 31 януари – първо тримесечие, 30 април – второ тримесечие, 31 юли – трето тримесечие и 31 октомври – четвърто тримесечие.

Туристическият налог се внася от обектите до 15-то число на месеца, който следва месеца, през които са предоставени нощувките. Данъкът върху таксиметров транспорт на пасажери се внася преди издаването на позволение.

Таксата за владение на куче се заплаща годишно до 31 март на съответната година или в едномесечен период от датата на придобиване на кучето, когато то е добито след 31 март.

Всички данъчно задължени лица живущи на територията населата в община Габрово, ще могат да заплащат своите отговорности за локални налози и такси на място в кметството на обитаемо място през интервала 01.03.2023 година до 30.04.2023 година

За въпроси по отношение на начислените локални налози и такси за 2023 година може да се обърнете към дирекция „ Местни налози и такси “ на място или на телефони 066/804-775 и 066/804-776.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР