Дамите имат вкъщи повече козметика, отколкото им е необходима. Неупотребената

...
Дамите имат вкъщи повече козметика, отколкото им е необходима. Неупотребената
Коментари Харесай

9-те излишни козметични продукта, за които жените харчат куп пари

Дамите имат у дома повече козметика, в сравнение с им е нужна. Неупотребената козметика заема ненужно място и от време на време нервира притежателката си. Но дамата обича да си купува нови неща всекидневно, тъй като счита, че те са ѝ витално нужни. Затова рано или късно се стига до този самобитен склад върху нейната тоалетка.

Има козметика, която е нездравословна за нас, по тази причина е добре постоянно да проверявате дали участва в несесера и, в случай че я има, да се отървете от нея. А има козметични артикули, които изобщо не са подобаващи за вашата кожа. Даже може и да ви вредят Ето кои артикули са непотребни и не си коства харченето на пари по тях:

1. Кокосово масло

 кокосово масло

Въпреки, че в последно време е много нашумяло, кокосовото масло несъмнено не може да се преглежда като универсално средство за всеки вид кожа. Има много противопоказания, като главните са, че може да запуши порите на кожата и да аргументи акне. Най-добре е да ограничите потреблението му и да го заместите с овлажняващи кремове, които имат потвърдена успеваемост върху кожата.

2. Мъгла на лицето

Когато кожата на лицето е суха, дамите неведнъж прибягват до закупуването на мъгла, тъй като си мислят, че незабавно ще овлажнят кожата си. Само че това не е изцяло задоволително за цялостната ѝ хидратация. Проблемът е, че мъглата не съдържа скъпите детайли, които спомагат за трайното хидратиране и навлажняване. Когато нанасяте мъглата, тя бързо се изпарява и губи резултата си. Нещо повече - може да бъде нездравословна и да аргументи алергична реакция на сензитивната кожа.

3. Химически пилинг

Внимавайте с потреблението на този артикул, тъй като той би трябвало да се нанася единствено от експерт. Ако вършиме това сами, е допустимо да съсипете кожата си, защото този пилинг отстранява горния ѝ пласт.

4. Козметика за премахване на акне

Няма по какъв начин да я извършите напълно сами. Това е артикул, който изисква посещаване на способен експерт.

5. Антицелулитни кремове

 крем

Ако разчитате единствено на тях, няма да можете да премахнете целулита по никакъв метод. Дори и да написа на опаковката им, че те са ефикасни за намаляването му, това в действителност не е истина. Хормоните и гените въздействат за образуването му, освен внезапното повишаване и намаление на тежестта ви.

6. Кремове за стрии

Няма смисъл да купувате от тях. Един елементарен овлажняващ крем, подложен на засегнатите сектори е изцяло задоволителен, значимото е да си го слагате постоянно.

7. Кремове за кутикули

 крем

Тези кремове съдържат безусловно същите съставки както елементарният крем за ръце. Не е нужно да си купувате нови специфични артикули за този проблем, просто ползвайте постоянно маслата и кремовете за ръце, като ги нанасяте върху кожичките си.

8. Пилинги за устни

Скъпоструващ артикул, който не ви е от първа нужда. При него има едно неприятно противопоказание - може да отлепя мъртвата и живата кожа. Нежните ви устни могат да се напукат още повече от него. Затова наблегнете на обичайните балсами, които работят овлажняващо.

9. Продукти за цъфтящи краища на косата

Най-добрият метод за унищожаване на цъфтящата коса си остава подстригването на краищата ѝ. Ако си купите артикул, който ви дава обещание, че ще отстрани цъфтежа, това ще е единствено краткотрайно. След това косъмчетата още веднъж ще придобият типа, в който са били преди да ги намажете. Затова не давайте пари за този непотребен артикул.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР