Дамаск. Елитните подразделения на сирийската армия са започнали операция по

...
Дамаск. Елитните подразделения на сирийската армия са започнали операция по
Коментари Харесай

ТАСС: Сирийската армия е започнала щурм срещу кварталите на Деир ез Зор, държани от терористите

Дамаск. Елитните подразделения на сирийската войска са почнали интервенция по прочистването на кварталите на град Деир ез Зор, които се намират под контрола на терористите от „ Ислямска страна “. Според локални медии войската е пробила защитата на съперника в кварталите „ Ер Расафа “ и „ Хай ел Умел “ и се придвижват към централната улица „ Порт Саид “. По-рано бяха освободени предградията „ Хасарат “, „ Матар ел Кадъм “ и „ Канамат “, съобщи ТАСС.
Терористите от „ Ислямска страна “ са понесли загуби. Точни данни не се оповестяват. На страната на държавните сили се борят бойци от шиитската формация „ Хизбулла “. В понеделник войската изтласка терористите от обитаемоте места Салихия и Хусейния, ситуирани северно от Деир ез Зор. В резултат на интервенцията бе стихотворец надзор над пътя Дамаск-Хасеке, което разреши цялостното обграждане на бандите на ислямистите в града.
Южно от Деир ез Зор армията и милициите са освободили 10 селища. Сирийската авиация оказва поддръжка на наземните войски, които настъпват в това направление към град Абу Кемал, ситуиран на границата с Ирак. Боеве сега се водят и на подстъпите към петролното находище „ Омар “.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР