Дали си вярва като лъже?! Нищо не връща след две

...
Дали си вярва като лъже?! Нищо не връща след две
Коментари Харесай

Богомил Бонев: Борисов хич не мисли да подава оставка

Дали си има вяра като лъже?! Нищо не връща след две седмици. На 2 септември, в случай че има 120 гласа, може да се приказва за конституционна самодейност. Така някогашният министър на вътрешните работи Богомил Бонев разяснява решението на премиера Бойко Борисов да изиска протестиращите да му дадат две седмици, с цел да могат ръководещите да съберат нужните 120 подписа, с цел да внесат настояването за привикване на Велико Народно заседание. Според конституцията планът за нов главен закон или за изменение на настоящия се преглежда от Народното събрание не по-рано от два месеца и не по-късно от пет месеца след внасянето му.

"Но Борисов никак не мисли тогава да подава оставката. А решението за Велико народно събрание, в случай че се съберат 160 гласа, не може да е по-рано от 2 ноември. Но пък след тази дата оставката му е без значение. Ще си ръководи в оставка ", разяснява Бонев.

Борисов разгласи, че е подготвен незабавно да се срещне с съдружните си сътрудници, с цел да търси поддръжка за плана за конституция. Той изиска да бъде основана контактна група, която да обезпечи най-малко 120 гласа в Народното събрание, с цел да може предлагането за нова конституция да бъде импортирано още в първия работен ден след ваканцията - 2 септември.

"След което да се направи някакво гласоподаване, техническо или измислете гоq парламентаристите, с цел да се види дали може да се събере поддръжка от над 160 депутати за по-късно. Защо го споделям това - тъй като има двумесечен период и отиваме на 2 ноември. Ако в този момент излезем и кажем "извинявайте, но такава е процедурата и до 2 ноември ще стоим да чакаме дали ще се събере поддръжка ", то още веднъж ще се упражняват на наш тил, че някой лъже ", сподели Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР