Дали САЩ и Китай ще намерят правилния път на разбирателството

...
Дали САЩ и Китай ще намерят правилния път на разбирателството
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай е склонен да си сътрудничи със САЩ, за да бъдат преодолени различията

Дали Съединени американски щати и Китай ще намерят верния път на разбирателството е от основно значение за света, се споделя в писмо на китайския водач, прочетено на годишната вечеря на основания в Ню Йорк Национален комитет по американско-китайските връзки.

Си насочва апел за по-стабилни двустранни връзки, които съгласно него би трябвало да бъдат основани на правилата на " взаимното почитание, мирното взаимно битие и " печеля-печелиш ", преди основното посещаване на китайския външен министър Ван И във Вашингтон по-късно тази седмица.

Ван И ще бъде в Съединени американски щати от на следващия ден до събота, като се чака той да се срещне с американския президент Джо Байдън.

Няколко високопоставени американски представители, измежду които държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, се срещнаха с китайски представители в Пекин това лято, напомня Ройтерс.

Съединени американски щати и Китай имат едни от най-важните двустранни връзки в света. Тези връзки бяха съществено обтегнати от редица проблеми, в това число поддръжката на Китай за войната на Русия в Украйна, заканите на Пекин против Тайван и продължаващите търговски разногласия в области като актуалните компютърни чипове.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР