Дали използването на профили от различни корпоративни системи за влизане

...
Дали използването на профили от различни корпоративни системи за влизане
Коментари Харесай

Има ли злоупотреба с данни при използване на „Школо“

Дали потреблението на профили от разнообразни корпоративни системи за влизане в системата „ Школо “ не крие риск до по-голяма възможност от злоупотреби с данните на възпитаници при възможен пробив, пита депутатът от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова министърът на образованието проф. Галин Цоков.

Депутатът припомня, че досегаемост до системата „ Школо “ има посредством четири типа профили, а точно Майкрософт, Google, Facebook и профили на Министерството на образованието и науката. На пръв взор учениците, родителите и учителите имат опция да достъпват до системата посредством профили, основани в три корпоративни организации, една от които е обществена медия.

Образователният министър показва, че е отправил питане по казуса до шефа на платформата „ Школо “, като в отговор от там твърдят, че учениците, родителите, учителите и всички консуматори имат достъп до нея с потребителско име и ключова дума. Освен това могат да си основат обособен профил единствено в „ Школо “ при предпочитание.

Фирми печелят от персоналните ни данни

„ В този развой „ Школо “ не изпраща никакви потребителски данни към изброените платформи, а тъкмо противоположното – потребителят дава позволение на Майкрософт, Google, Facebook и МОН да изпратят към „ Школо “ следните данни: име, телефон и имейл, показва шефът на платформата. На базата на тези данни профилът на потребителя във външната платформа бива обвързван с профил на консуматор в „ Школо “ и потребителят получава достъп до платформата, прецизира той.
 istock istock
По думите му единствената информация, която Майкрософт, Google, Facebook и МОН получават, е, че техен консуматор е влезнал в „ Школо “. Те не получават достъп до профила и данните, асоциирани към съответния консуматор в „ Школо “, безапелационни са от платформата и допълват, че по тази причина няма риск за данните на потребителя.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР