Дали го мразите, или адски го харесвате, „Сексът и градът“

...
Дали го мразите, или адски го харесвате, „Сексът и градът“
Коментари Харесай

Кой поръча коктейл „Космополитън“?

Дали го ненавиждате, или пъклен го харесвате, „ Сексът и градът “ е безспорен фактор за киното и модата от края на 90-те и началото на 2000-те. А помните ли какво поръчваха 4-те мацки от сериала? Точно по този начин – коктейл „ Космополитън “. Питаме се кое е първото: коктейлът или сериалът? Сериалът ли направи прочут коктейлът, или коктейлът се вмъкна със своята популярност в сериала?

Ако попитаме основателите на сериала, в действителност коктейлът постоянно е съществувал и в никакъв случай не е губил своята популярност в питейните заведения на Ню Йорк. Или където и да е по света.

„ Добрите питиета набират известност или отпадат с времето, от време на време изгубват искра, различен път стават шлагер “, споделя Тоби Чекини, който се дефинира като един от основателите на хитовия коктейл „ Космополитън “, до момента в който работил в доста посещавания TriBeCa The Odeon през 1988 година - 10 години преди първият епизод на „ Сексът и градът “.

Чекини споделя, че „ Космополитън “, какъвто го познаваме през днешния ден, е усъвършенствана версия на напитка, известна в гей питейните заведения в Сан Франциско от 80-те. Той се прави от водка, сок от лайм и гренадин. Чекини обаче заменил с водка Absolut Citron, свеж сок от лайм, Cointreau (ликьор с усет на портокал) и сок от алена боровинка. И напитката завладя Ню Йорк като торнадо. Оттогава, известността на коктейла има неуверен триумф, само че в никакъв случай не е спирал да е знак за „ вечер на открито с девойките “.

Не е ясно по какъв начин коктейлът попада в полезрението на „ Сексът и градът “ цели 10 година, откакто се появява в питейните заведения на Ню Йорк.

Принос за това има известната журналистка Кандис Бушнел, която стартира да написа графа за New York Observer. Всъщност, сериалът „ Сексът и градът “ взаимства точно нейния опит за героинята на Кари Брадшоу. Бушнел обичала да поръчва бледорозовия коктейл и това скоро било взето назаем и от сценаристите. След това обаче нюйоркчани толкоз се отегчили от известността на коктейла, че спрели да го поръчват.

И като всяка фешън наклонност, напитките губят рейтинг, откакто естествено слязат от сцената. Когато „ Космополитън “ падна от небосклона, барманите описват, че към този момент никой не го поръчва, определяйки го като „ прекомерно момичешки “ или „ прекомерно женски коктейл ".

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР