Дали да се доверим на друг човек, или не? Ние

...
Дали да се доверим на друг човек, или не? Ние
Коментари Харесай

По дрехите посрещат. Доверявате ли се на непознати?

Дали да се доверим на различен човек, или не? Ние вземаме сходни решения въз основа на първото усещане за външността и чертите на лицето, считат психолози. Както се споделя, „ по облеклата посрещат “. Учени от Фрайбургския университет (Германия) и Базелския университет (Швейцария) са ревизирали дали има разлика в метода, по който дамите и мъжете вземат решение да се доверят на непознати, съдейки единствено по тяхната прелест. Резултатите от проучването са оповестени в изданието Nature.

Доверието към близките е причина за начало на всевъзможни връзки, в това число сантиментални. Освен очевидната изгода за персоналния живот, този тип взаимоотношения е обвързван с опасности и зависимости, защото сътрудникът може да не оправдае нашите упования.
Колко трае идеалната прегръдка?
Идеалната прегръдка продължава от пет до 10 секунди. До този извод са стигнали учени от университета Голдсмит. Те са провели изследв...

За да сведем вероятността от разрушено сърце до най-малко, следва да вършим по-качествени заключения за това, какъв брой благонадежден е другият човек. Способността да се получава информация по лицето е извънредно значима, а двете характерности, които въздействат сериозно на решението дали да се доверим на представител на другия пол, са прелест и недоверчив тип.

„ Теорията на избора “ гласи, че мъжете ги влече към привлекателни дами, защото тази линия алармира за младост и висока репродуктивност, до момента в който дамите отделят повече внимание на характерности, говорещи за способността на колегата да дава запаси за бъдещото поколение. Но до момента не е ясно популяризират ли се чаровете на привлекателността върху сферата на доверието в подтекста на евентуален сватбен съюз. Авторите на новото проучване са се пробвали да запълнят тази празнота.

В проучването взели присъединяване 47 хетеросексуални самотни мъже и 46 дами, като представителките на по този начин наречения гальовен пол били тествани по време на лутеалната фаза. При нея протича интензивно разработване на хормони – естроген и прогестерон, – подготвящи организма за бременност. Участничките, които вземали орални контрацептиви, били изключени от извадката. Доброволците разглеждали разнообразни фотоси на лица на хора от противоположния пол – привлекателни и непривлекателни, заплашителни и безобидни. Участниците били приканени да решат, могат ли да поверят пари на тези хора, отчитайки рисковете повече в никакъв случай да не видят своите средства.

Както станало ясно, всички участници проявявали повече доверие към привлекателни и безобидни на пръв взор хора. Но спрямо мъжете, дамите разчитали на привлекателни и подозрителни доста по-рядко, в сравнение с мъжете се доверявали на подозрителни, само че съблазнителни дами.
Защо мъжете не подаряват дарове – отговорът се крие в тези женски неточности
Във всяка връзка най-важни са възприятията и страстите на сътрудниците. Материалните дарове не могат да запълнят празнотата сред тях. Но...

„ Това приказва, че доста привлекателното лице на дамата може да компенсира нейния застрашителен тип – във всеки случай, в очите на мъжете. Жените, въпреки това, с по-малка възможност ще бъдат заслепени от привлекателността на мъжете. Тези разлики може да са еволюционни, защото женските влагат повече време и запаси по време на бременността и кърменето и затова подхождат по-внимателно към избора на сътрудник. (…) Макар точността на изводите въз основа на чертите на лицето да е нееднозначна и хората несъмнено да уточняват своите оценки за надеждността на другия човек въз основа на други сигнали и в процеса на взаимоотношение, нашите резултати демонстрират, че за дамите е преференциално да слагат опасността над привлекателността при вземането на решение да се доверят или не “, заключават психолозите.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР