Дълговете на Левски са се увеличили рязко за по-малко от

...
Дълговете на Левски са се увеличили рязко за по-малко от
Коментари Харесай

Дълговете на "Левски" са вече 5,8 млн. лв.

Дълговете на " Левски " са се нараснали внезапно за по-малко от месец. В началото на юли притежателят на клуба Наско Сираков разгласи, че настоящите отговорности са от порядъка на 4,5 млн. лева Днес обаче акционер №2 в клуба - Константин Папазов.

" За страдание задълженията не са 4-5 милиона, а към този момент са 5 милона и 800 хиляди лв.. Трябва сами да си събираме парите и да се оправяме. От неизвестността пред бизнеса страда нашият клуб. Касата на клуба е празна, това е истината. Тя може да бъде напълнена чрез огромен рекламен контракт. Поне 10 компании си мечтаят и желаят да оказват помощ, тъй като " Левски " е най-големият консуматор в България. Всички обаче чакат да има някаква изясненост. Затова би трябвало напълно сами да съберем парите, които са нужни да спасят " Левски " от банкрут ", съобщи Папазов пред " Нова телевизия ".

Третият член на Надзорния съвет на " Левски " Петър Ганев обаче изрази оптимизъм, че клубът освен няма да банкрутира, само че и ще обезпечи бюджета си за идващия сезон. Той обаче уточни, че точно настоящите задължения са огромната заплаха пред клуба. " Мисля, че идващият сезон бюджета ще бъде вързан. Трябва да се покрие тази дупка от над 4 милиона лв..  Вариантите са няколко: прехвърляния, дарителски компании, абонаментни и членски карти.  Очевидно от продажби на играчи клубът може да бъде избавен, но тези, които купуват знаят, че " Левски " е в комплицирана обстановка и ще натискат да се възползват оптимално и да платят по-малко.  Ако стартираме шампионата значи, че сме преобразували бюджета с новите футболисти и сме намерили спонсори. Ако се завърти машината по-скоро ще се измъкнем от тази обстановка. За мен персонално членските карти са огромната тематика. Това е методът, по който почитателите могат да се приближат и да станат част от клуба.  Трупането на членска маса в един миг ще приготви почвата за преформатирането на целия клуб от акционерно сдружение да стане благосъстоятелност на своите членове и те да гласоподават какъв да е президент, да кажем Наско Сираков. Членските карти ще бъдат пуснати евентуално до 1 септември, като имаше спор по тази тематика. Оптимист съм. Това не значи, че не съзнавам риска, че на следващия ден всичко може да се срине, поради настоящите отговорности ", разяснява икономистът пред " Канал 3 ".
Днес или на следващия ден Наско Сираков ще има среща с футболистите, с цел да им изясни актуалната обстановка в клуба и да стартира договаряния за понижаване на заплатите, като съществена мярка за стесняване на бюджета.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР