Дълговете на Ботев (Пд) към момента възлизат на 1,65 млн.

...
Дълговете на Ботев (Пд) към момента възлизат на 1,65 млн.
Коментари Харесай

"Ботев" се оказа с 1,65 млн. лв. дългове

Дълговете на " Ботев " (Пд) все още възлизат на 1,65 млн. лева Това стана ясно по време на среща във Военния клуб в Пловдив на представиели на Сдружение " ПФК Ботев ", което държи 61% от акциите на клуба, с почитатели на тима от Клуб на последователите на " Ботев " (Пд) и " Обединени фракции Бултрас ".

Наличието на отговорности изненадва, поради предходни думи на някогашния притежател Георги Самуилов. При новината, че се отхвърля от акциите си, той разгласи: " Както съм заречен, всички отговорности и заплати са изчистени, като оставям клуба в устойчиво положение. " Все отново на срещата бе регистрирано, че предприемачът е покрил в последните месеци задължения за 850 000 лева

Сега стана ясно, че 750 000 лева са отговорностите към локални налози и такси, 240 000 към Национална агенция за приходите, 120 000 към компания " Запрянови ", 100 000 към полицията. Има да се дават 250 000 лева за заплати на футболистите за юли, които трябваше да бъдат платени до 20 август, само че още са дължими. Има и по-дребни суми, които би трябвало да се заплащат на разнообразни снабдители. Отделно ще се търси и около половин милион лв. за изкупуване на дълга, който остана след банкрута на КТБ, заяви " Пловдив Нюз ". 

От клуба се надяват да се издължат най-малко към тима за юли и август с упования в идващите седмици транш от 600 000 лева от италианския " Интер " по прехвърлянето на юношата Никола Илиев.
След това ще се търсят други източници за финансиране и попълване на бюджета. Към момента е ясно единствено, че има ежемесечни приходи от 60 000 лева по рекламни контракти и от 30 000 лева, които ще бъдат давани от Самуилов за детско-юношеската школа.

Ситуацията в " Ботев " (Пд) се затруднява и поради рецесията на управническо равнище. Номинираният за изпълнителен шеф Тервел Златев се отхвърли от поста и заедно Борис Гиздаков отдръпнаха имената и от оферти за регистриране Борд на шефовете. Затова сега ръководи към момента остарелият ръб, а занапред би трябвало да се избере и впише нов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР