Дългото чакане свърши и утре световният номер 1 в тениса

...
Дългото чакане свърши и утре световният номер 1 в тениса
Коментари Харесай

Джокович се завръща на корта утре. Обяви, че няма да може да избира къде да играе

Дългото очакване свърши и на следващия ден международният номер 1 в тениса Новак Джокович ще се завърне на корта в първия си формален мач за годината. Той ще играе на шампионата в Дубай против италианеца Лоренцо Музети.

" На който и шампионат да ми разрешат да играя, ще вляза в страната и ще играя. Наистина не мога да предпочитам. Ще видя къде мога да отида и да играя ", показа той за решението си да не се имунизира поради персоналното си право на избор. Властите в Дубай не изискват от чужденците да са имунизирани против COVID-19.

" Не беше мъчно за мен да хвана още веднъж ракетата и да упражнявам спорта, който обичам ", сподели Джокович на конференцията си пред репортерите. " Аз съм толкоз подготвен, който мога да бъда в този миг ", добави сърбинът. Организаторите на шампионата обаче отхвърлиха достъп на огромна част от репортерите и фотографите до конференцията на Джокович, без да дадат пояснение за това. 

" Имаше доста страсти, откакто се върнах от Австралия ", призна тенисистът. " Беше необичайно. Бях отчаян и печален от метода,  по който се случиха нещата и напуснах страната ", сподели още той.

Новак Джокович сподели още, че е доста разчувствуван да се върне да играе в шампионат, който досега е печелил 5 пъти.

" След като съм имах хубави мемоари тук и трофеи, несъмнено, това прави връзката ми с мястото още по-специална ", сподели сърбинът, който призна, че играчите са го посрещнали топло за разлика от Австралия. " Ще играя на този шампионат и ще видя по какъв начин ще продължим нататък ", приключи Джокович.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР