Дългоочакваното продължение на бестселъра „Гневът и зората“ от американската писателка

...
Дългоочакваното продължение на бестселъра „Гневът и зората“ от американската писателка
Коментари Харесай

Розата и камата – спиращото дъха продължение на хитовия роман Гневът и зората


Дългоочакваното продължение на бестселъра „ Гневът и зората “ от американската писателка Рене Ахдие към този момент е на книжния пазар у нас. „ Розата и камата “ (ИК „ Сиела “) е повече от отговарящ край на екзотичното изложение на Ахдие, в който Шахризад би трябвало да избере на чия страна да застане – на своя обичан Халид или на личното си семейство.
След феноменалния триумф на романа „ Гневът и зората “, който излезе при започване на 2016 година на български, американската писателка Рене Ахдие се завръща уместно с продължението на книгата: „ Розата и камата “. Краят на историята, въодушевена от „ Хиляда и една нощ “, ни напомня за какво обичаме магията на Изтока.
Твърдо решена да отмъсти непременно за гибелта на най-хубавата си другарка, красивата Шахризад се предлага за жена на 18-годишния халиф на Хорасан Халид – чудовището, звярът, който се дами за локални девици, единствено с цел да ги убие с настъпването на зората. Когато обаче минава оттатък стените на двореца, Шахризад схваща, че нищо не е както наподобява – минимум от всичко самият халиф. Не след дълго тя сама пада в клопката на любовта. Сега, когато знае тайната на своя обичан брачен партньор Халид, младото момиче се изправя пред нова, още по-драматична алтернатива – Шахризад ще би трябвало да избира сред любовта на живота си и своето семейство. Съдба, магия, обич и чест ни водят надалеч измежду пясъците на пустинята в „ Розата и камата “.
Рене Ахдие е създател на три романа – „ Гневът и зората “, продължението му „ Розата и камата “ и „ Flame in the Mist “, излязъл на британски език през май 2017 година Освен сърцата на читателите, с „ Гневът и зората” писателката завоюва и редица влиятелни оценки – премия на Американската асоциация на библиотеките за 2015 година, номинация на читателите на фентъзи в Goodreads за същата година, едно от първите места в най-очакваните книги от англоезичната аудитория. В превода от британски на Христо Димитров и с вълшебната корица на Стоян Атанасов оживява историята на летящото чердже, на джина, на несметните благосъстояния и на безбрежната обич на един мъж и една жена.
„ Розата и камата “ е част от поредицата Ciela teen, в която срещаме още трилогията „ Алена кралица “ от Виктория Айвярд, плана на Дисни „ Звезден полет “ от Мелиса Ландърс, „ Бляскавият двор “ и неотдавна излязлото му продължение „ Среднощният елмаз “ на Ришел Мийд.
*
„ Някога имах хиляди стремежи, само че всички изчезнаха в едничкия блян да те познавам. “
Джалал ал Дин Руми

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР