Дългоочакваното одобрение за спот Биткойн борсово търгуван фонд може най-накрая

...
Дългоочакваното одобрение за спот Биткойн борсово търгуван фонд може най-накрая
Коментари Харесай

Още следващата седмица може да видим одобрение на Биткойн ETF

Дългоочакваното утвърждение за спот Биткойн борсово търгуван фонд може най-сетне да бъде получено до идната сряда, както се споделя в отчет на Fox Business.

BlackRock, най-големият управител на активи в света и кандидат за стартирането на спот Биткойн ETF, се надява на утвърждение на заявката си на посочената дата.

Многобройни компании, измежду които BlackRock, Grayscale Investments, Valkyrie, ARK 21Shares, Invesco, VanEck, WisdomTree, Pando Asset AG и Franklin Templeton, актуализираха предишния петък своите 19b-4 заявки за препоръчаните спот Биткойн ETF-и на борсата Cboe BZX.

Крипто запалянковците с неспокойствие чакат утвърждението на тези спот ETF-и, като плануват приток на милиарди долари пресен капитал в бранша на криптовалутите .

Неотдавнашните скокове в цената на Биткойн акцентират ентусиазма на пазара за борсово търгувани артикули, които непосредствено имат BTC, а не спекулират само посредством фючърсни контракти. Критиците на криптовалутите обаче настояват, че изключителната волатилност на флагманската криптовалута и неналичието на регулация може да не поддържат здрав пазар.

Непартийната организация с нестопанска цел “ “, която се застъпва за засилено финансово контролиране, предизвести Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в писмо, в което дефинира утвърждението на спот ETF за Биткойн като “ “.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР