Дългоочакваният нов филм на Роман Полански ще открие третото издание

...
Дългоочакваният нов филм на Роман Полански ще открие третото издание
Коментари Харесай

Новият филм на Роман Полански открива CineLibri 2017

Дългоочакваният нов филм на Роман Полански ще открие третото издание на CineLibri на 11 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на НДК. „ По автентичен случай” ще бъде прожектиран на кино-литературния фестивал незабавно след фестивалната си премиера в Кан по-рано тази година. Откриването ще бъде съпроводено с ефектно музикално-светлинно шоу, отпратка към концепцията на фестивала, и публично показване на интернационалното жури. Билетите към този момент са в продажба през системата на EPAY GO, на CineLibri.com, както и на касите на Двореца.
„ По автентичен случай” е екранизация на последния разказ на една от най-популярните модерни френски писателки – Делфин дьо Виган (известна у нас с романа си “Силна е нощта”), носителка на 10 литературни награди. Филмът на Полански е провокативен разказ-мистификация в стила на Стивън Кинг и към този момент разбуни духовете в средите на рецензията. В рамките на CineLibri ще бъде показано и българското издание на сензационната книга „ Роман за Полански”.
Второто церемония събитие е планувано за 14 октомври - влиятелно жури в състав Бруно Куле, Кийра Чаплин, Дориана Леондеф и Илиян Джевелеков ще излъчи спечелилия в конкурсната стратегия на фестивала, който ще получи статуетка CineLibri „ за изкуството да превежда литературния материал на езика на киното”. Церемонията по награждаване ще се състои в Зала 1 на НДК на 14 октомври от 19:00 ч. и ще бъде съпроводена с прожекция на кино лентата „ Ана Каренина. Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров. Водещ на събитието ще бъде Драгомир Симеонов.
Вече са в продажба и билетите за прожекцията в зала „ България” в петък, 13-и октомври. CineLibri отбелязва 80-годишния празник на зала „ България с оркестъра на Софийска филхармония и специфична прожекция на „ Дама Пика “. Дългоочакваният нов филм на съветския режисьор Павел Лунгин е основан по претекстове от ексцентричната повест на Пушкин. Преди прожекцията ще прозвучат две арии от операта „ Дама Пика” на П. И. Чайковски в осъществяване на възхитителните солисти Мария Цветкова-Маджарова (сопран) и Росица Павлова-Инджева (мецосопран).
Тази година фестивалът ще се състои сред 11 и 22 октомври в София, Пловдив, Варна и още девет града в България. Освен прожекции на най-хубавите екранизации, основани през последните две години, фестивалът ще предложи атрактивна паралелна стратегия от киносъбития, обединени в няколко цикъла, документални продукции, късометражни филми, безвъзмездни прожекции, дни на разнообразни култури, пърформанси, срещи и полемики с блестящи персони от света на киното, литературата и музикалното изкуство. Почетни посетители на CineLibri 2017 са актуалният притежател на интернационалната премия „ Ман Букър “ Давид Гросман и един от основоположниците на актуалното немско кино – режисьорът Фолкер Шльондорф , чийто филм „ Завръщане в Монтаук” е включен в конкурсната стратегия.
Повече информация: www.cinelibri.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР