Дългоочакваният филм на режисьора Мартин Макариев се превърна в един

...
Дългоочакваният филм на режисьора Мартин Макариев се превърна в един
Коментари Харесай

България се влюби във „В Сърцето на Машината“ |

Дългоочакваният филм на режисьора Мартин Макариев се трансформира в един от любимците през миналия уикенд. След като завоюва сърцата на сънародниците ни в чужбина и събра над 5 000 души пред огромния екран в границите на европейското си турне, „ В Сърцето на Машината “ прикова вниманието и на киноманите у нас, като притегли 18 678 фенове в салоните в цялата страна и регистрира доходи от над 200 хиляди лв. единствено за първите няколко дни след премиерата си.

Веднага след родната продукция се подрежда „ Батман “, следван от „ Завръщане 2 “ и новия филм на Майкъл Бей „ Линейката “. На върха в родния бокс офис е хитовата Дисни анимация „ Мей алената панда “.

Изцяло мъжкият актьорски състав включва Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Ивайло Христов, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово присъединяване взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов. Впечатляващата плеяда от актьори и завладяващият, само че тънък и надълбоко въздействащ метод, по който е разказана историята, плениха и забележителен % от женската публика макар тематиката на кино лентата, която на пръв взор притегля по-скоро мъжкото внимание.

Доказателство за това са стотиците мнения и известия с мнения, отправени досега към екипа и формалната страница на кино лентата, част от тях - определящи го за най-хубавия филм за последните 20 години в България “.

Последното самопризнание, което продукцията получи, е премията на София Филм Фест за най-хубав български игрален филм. Неотдавна носителят на огромната премия в последното издание на фестивала „ Златна роза “ във Варна победи и зад граница, като завоюва в три категории на интернационалния кинофестивал AFIN в Австралия.

“В Сърцето на Машината “ наблюдава историята на група пандизчии, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като концепция преди повече от 10 години и е въодушевен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години. Освен с качествения тон филмът изпъква с 4K и HDR (High Dynamic Range) формат на картината, което го слага на международно равнище. Оператор е Андрей Андреев, сюжетът е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на именития Ханс Цимер.

Филмът се осъществя от „ Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт “ с поддръжката на Национален кино център, продуценти са Александър Пенев и Мартин Макариев. Разпространението е на „ Силвърнойз Фрейм “ на Александър Сано, постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР