Дългоочакваният филм на Джеймс Камерън получи смесени отзиви от критиците,

...
Дългоочакваният филм на Джеймс Камерън получи смесени отзиви от критиците,
Коментари Харесай

„Аватар: Природата на водата” раздвои кинокритиците

Дългоочакваният филм на Джеймс Камерън получи смесени мнения от критиците, като оценките варират в необятни граници по скалата от едно до пет.

Докато някои настояват, че е " блестящ ", други го разказват като " скрийнсейвър за трилиони долари ".

" Природата на водата " е продължение на " Аватар " от 2009 година, който остава най-касовият филм на всички времена.

Режисьорът Джеймс Камерън допусна, че продължението би трябвало да се трансформира в четвъртия по величина филм в историята, единствено с цел да излезе на облага.

В " Природата на водата " феновете се придвижват още веднъж на планетата Пандора, където съществуването на народа На " ви още веднъж е застрашено.

В критика, даваща една точка на лентата Роби Колин от The Telegraph изрича догатката, че гледането на кино лентата " е като да те натоварят с тюркоазен цимент ".

" Историята, сътворена от Камерън и четиричленен екип от сценаристи, е класическа част от удължаването на франчайза, в която не се случва нищо значимо и не се трансформира нищо значимо, а всички елементи се връщат на първичните си позиции, подготвени за идната част ", написа той.

Ник де Семлиен от Empire е на противоположното мнение, като дава на кино лентата пет точки и го дефинира като " гръмко занимателен ".

" Това е скок оттатък даже това, което [Камерън] направи с първия филм - фантасмагоричен, изцяло поглъщащ сън, в който съвсем всеки миг на екрана се случва нещо невероятно ", споделя той.

Други показаха неодобрение от продължителността на кино лентата. " С дълготрайност над три часа ще имате време умерено да размишлявате върху геополитиката, както и върху проектите за отмора, графиците си за срещи и концепциите за нови готварски предписания ", пошегува се Дани Лий от Financial Times.

В първия " Аватар " морският пехотинец с увреждания Джейк Съли (в ролята Сам Уортингтън) прониква измежду коренното население на планетата, като приема тяло на аватар. В последна сметка той дезертира и самичък се причислява към типа На " ви, с цел да отбрани планетата от опита на хората да се снабдят с скъп минерал. Действието на кино лентата в " Природата на водата " се развива доста години по-късно. Джейк към този момент има семейство с Нейтири (Зоуи Салданя) и във кино лентата те сплотяват сили с рифово племе, когато се появяват нови закани за Пандора.
Сам Уортингтън като основния воин Джейк Съли
Питър Брадшоу от " Гардиън " не беше удивен от кино лентата, като го оприличи на " скрийнсейвър за трилиони долари ". Присъждайки на кино лентата единствено две точки, Брадшоу написа: " Историята, която би могла да запълни 30-минутно анимационно филмче, е разтеглена като че ли от някаква стратегия за изкуствен интелект в тричасов героичен филм ".

Кевин Махер от The Times също дава две точки и дефинира кино лентата като " образно впечатляващо, само че ненужно продължение ”. Той счита, че основният воин Съли е " еднообразен ", и споделя, че филмът се повтаря, като прибавя: " Всичко тук е повтаряне, повтаряне, повтаряне ".

Във кино лентата вземат участие още Сигорни Уивър и Кейт Уинслет, дружно с новодошлите Бейли Бас и Тринити Джо-Ли Блис.

Критиците са единомислещи, че филмът наподобява ужасно, само че някои споделят, че е прекомерно дълъг и му липсва логичен сюжет

" В " Аватар: Природата на водата " има подиуми, които ще накарат очите ви да изскочат, главата ви да се завърти и душата ви да се чуди ", написа Оуен Глейбърман от Variety. Но той прибавя: " Героите нямат съвсем никакво измерение. Измерението е напълно в облиците ".

Според Дейвид Руни от The Hollywood Reporter филмът " предлага екшън, страсти и вълнуващи 3D образни резултати. По отношение на изтънчеността на описа и още повече на разговора, това продължение за 350 млн. $ е съвсем толкоз обикновено, колкото и предшественика му, даже на моменти по-слабо ", написа той.

" Но разширеното, биоразнообразно създаване на света ви притегля, а образният театър ви държи хипнотизирани ".

Клариса Лафри от " Индипендънт " класира кино лентата с три точки, с критика под заглавие: " Вероятно към момента няма да ви пука [за Аватар], само че най-малко е доста хубав ". " Тези филми, които значително са идентични по звук, не се усещат като актове на обич, а на материални достижения ", написа тя. " Те съществуват повече, с цел да бъдат уважавани, в сравнение с с цел да бъдат обожавани ".

Има още една критика с три точки от Ларушка Иван-Задех от Metro, която споделя: " Макар че има тонове деяние, е удивително мъчно да се ангажираш с него или да се заинтригуваш откровено от тези безвкусни герои. Като театър той е удивителен. Но дали това въобще е филм? ", попита тя. " По-скоро наподобява на тричасова разходка в увеселителен парк ".

Джъстин Ланг от " Лос Анджелис Таймс " е по-ентусиазиран, като твърди, че филмът " ще излекува филмовата ви досада. Камерън ви повлича толкоз надълбоко и ви пуска по течението толкоз леко, че на моменти нямате чувството, че гледате филм, а че плувате в него ", сподели той. Ланг разказва кино лентата като " удивителен и пораждащ благоговение ", добавяйки, че зрителското преживяване " просто не може да се съпостави с каквото и да е друго, което се прожектира сега по кината "./БГНЕС, Би Би Си
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР