Дългоочакваният дебют в пълнометражното кино на световноизвестния аниматор Теодор Ушев

...
Дългоочакваният дебют в пълнометражното кино на световноизвестния аниматор Теодор Ушев
Коментари Харесай

φ1.618 на Теодор Ушев открива Синелибри 2022

Дългоочакваният дебют в пълнометражното кино на световноизвестния аниматор Теодор Ушев ще ни придвижи в " корпореалната безкрайност " още на 8 октомври! Издържан в стилистиката на научнофантастичната антиутопия, където смешното граничи със страшното, а парадоксът добива смразяваща логичност, " φ1.618 " е същинско жанрово предизвикателство и без подозрение заслужава да даде старт на Синелибри 2022, трансформирайки се в първия български филм, който открива фестивала.

Прожекцията на " φ1.618 " на 8 октомври ще бъде първа и евентуално единствена в България до старта на регулярната дистрибуция. Празничната гала по разкриване на Международния кино-литературен фестивал ще се състои на 8 октомври от 19:00 ч. в първа зала на Националния замък на културата и ще бъде съпроводена с ексцентричен танцов пърформанс, чиято артистична идея е в синхрон с цялостната визия и философия на тазгодишното издание.

Непосредствено след церемонията феновете в зала 1 ще участват на извънредна прожекция на антиутопичната приказка " φ1.618 ", дебют в игралното кино на режисьора Теодор Ушев, прочут в целия свят с майсторските си анимационни планове, спечелили му над 200 оценки през годините, в това число номинация за " Оскар ".

Събитието е изключителна опция за публиката да се наслаждения на предпремиерна прожекция на кино лентата на огромен екран в наличието на целия екип! " φ1.618 " е съобразителна и образно завладяваща акомодация на романа " Пумпал ", дело на писателя Владислав Тодоров, прочут и като създател на " Дзифт ". Тодоров взе участие като сценарист и копродуцент – дружно с Орлин Руевски, а оператор е Емил Христов, чието име се свързва с най-успешните български филми от последните години, в това число литературните акомодации " Светът е огромен и избавление дебне отвред " и " Дзифт ".

Историята ще придвижи феновете в тайнствения свят на биотитаните - микронация от безсмъртни, асексуални, биологически съвършени хора. Застрашени от възходящата токсичност на своята планета Земя, те се готвят да я изоставен вечно, подготвяйки за задачата галактическия транспортен съд Пумпал. Главните функции са поверени на Деян Донков и Мартина Апостолова, партнират им Ирмена Чичикова, Николай Станоев, Васил Дуев, Иво Димчев, Владимир Люцканов, Герасим Георгиев – Геро, Китодар Тодоров и други " φ1.618 " е единственото българско заглавие, което ще се състезава в тазгодишния интернационален конкурс за най-хубава литературна акомодация за огромен екран. А преди броени часове стана ясно, че филмът е селектиран в програмата на 51-вото издание на Фестивала на новото кино в Монреал, където са създали своя дебют киновизионери като Джим Джармуш, Стивън Содърбърг и Вим Вендерс.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР