Дългогодишното успешно партньорство на България с корпорация „Мейджи“ укрепва доверието

...
Дългогодишното успешно партньорство на България с корпорация „Мейджи“ укрепва доверието
Коментари Харесай

Успешното партньорство на България с корпорация „Мейджи“ е пример за японските инвеститори

Дългогодишното сполучливо партньорство на България с корпорация „ Мейджи “ укрепва доверието и е образец за японските вложители, които желаят да осъществят свои планове у нас. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с Кадзуо Кавамура, президент на „ Мейджи Холдинг “, Кацунари Мацуда, президент на „ Мейджи АД “ и с управлението на японската корпорация. Срещата в Токио е първата в границите на визитата на българския президент в Япония по случай интронизацията на новия император Нарухито.

„ Мейджи “ е един от водачите в производството и продажбата на мляко и млечни артикули, сладкарски и захарни произведения в Япония и има 30 завода в разнообразни елементи на страната. От 45 години компанията създава и продава кисело мляко с марката “Българско кисело мляко Мейджи” в Япония по лиценз и с поддръжката на страната ни. Пет проучвателен института за изследване и разработка на храни и хранителни диети действат към корпорацията и по думите на президента Радев установяването на интензивно партньорство в тези области е в интерес и на двете страни.

По време на срещата президентът изрази благодарност към управлението на компанията и за приноса на „ Мейджи “ за задълбочаване на културните връзки сред България и Япония. С нейна поддръжка в Токио през миналите години е проведена галерия на старобългарски ръкописи, извършени са 7 турнета на Софийската национална опера и турне на Софийски солисти.

За популяризирането на България и българската просвета в Япония, “Мейджи” постоянно спонсорира специфични изявления в японския щемпел по случай националния празник на страната ни, както и редица документални филми отдадени на българската природа, просвета, благоприятни условия за туризъм, образование на български студенти по японски език и здравословен метод на живот. Спонсор е и на японския град Мураяма за организирането на подготвителни лагери на българския народен тим по художествена гимнастика за Летните олимпийски игри в Токио през 2020 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР