Дългогодишният спортен журналист Радостин Любомиров се завърна в БНТ.13 години

...
Дългогодишният спортен журналист Радостин Любомиров се завърна в БНТ.13 години
Коментари Харесай

Радостин Любомиров се завърна в дирекция Спорт“ на БНТ

Дългогодишният състезателен публицист Радостин Любомиров се завърна в Българска национална телевизия.

13 години той отразява спортните събития за феновете на публичната телевизия до 2019 година, когато се отдава на къса отмора от екрана. Днес още веднъж се връща в спортната дирекция на малкия екран, където признава, че е сърцето му.

„ Да се върнеш в Българска национална телевизия е като да се прибереш у дома. Благодаря на сътрудниците в дирекция „ Спорт “, които ме карат да се усещам по този начин все едно в никакъв случай не съм си тръгвал “ – споделя Радостин Любомиров.

Роден е в Перник, буен обожател на локалния футболен тим „ Миньор ". Завършил е българска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски ". Има 7-годишен наследник, на който към този момент е съумял да съобщи любовта към спорта.

Кариерата му стартира в родния Перник. Занимава се с публицистика от 16-годишен, работил е в радио, писал е публикации за вестници и списания, само че огромната му обич е малкия екран. Въпреки че е прекарал безчет часове в студията на Българска национална телевизия, не крие, че за него най-голямата тръпка е да бъде кореспондент. Обича да търси новината и знае по какъв начин да основава заглавия.

Отразявал е от място събития като: Световното състезание по футбол в Република Южна Африка през 2010 година, Зимните олимпийски игри в Сочи, Летните олимпийски игри в Лондон и Рио де Жанейро. Бил е част от екипа на Българска национална телевизия за Световните шампионати по футбол през 2014 и 2018 година, а също и Европейските шампионати през 2012 и 2016 година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР