Дългогодишният шеф на Асоциацията на прокурорите в България и военен

...
Дългогодишният шеф на Асоциацията на прокурорите в България и военен
Коментари Харесай

Шефът на прокурорската асоциация е единствен кандидат за ВСС

Дългогодишният началник на Асоциацията на прокурорите в България и боен прокурор Евгени Иванов е единствен претендент да стане член на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Срокът за номинации изтече и кандидатурата на Иванов остана без конкуренция. 

Това е вторият опит на Евгени Иванов да стане част от Висшия правосъден съвет. Той беше номиниран през 2017 година, само че тогава не събра задоволителен брой гласове от сътрудниците си. От 12 претенденти за четири места Иванов беше класиран на седма позиция по брой гласове. Прокурорите ще избират нов член на Висш съдебен съвет на 26 септември. До предварителния избор се стигна, откакто Даниела Машева напусна кадровия орган и беше назначена за заместник-главен прокурор, напомня " Лекс ".

Прокурорската асоциация от много време следва конюнктурата в прокуратурата вместо да е коректив на управлението й.

В прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет има и още едно свободно място. То се оваканти след оставката на Пламена Цветанова. Тя обаче е от парламентарната квота, тъй че приемникът й би трябвало да бъде определен от Народното събрание, което няма изгледи да се случи скоро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР