Дългогодишният преподавател по Гражданско и търговско право, Право на интелектуална

...
Дългогодишният преподавател по Гражданско и търговско право, Право на интелектуална
Коментари Харесай

Проф. Божана Неделчева се нуждае от подкрепата на студенти и приятели

Дългогодишният учител по Гражданско и комерсиално право, Право на интелектуална благосъстоятелност, Международно частно право, Право на Европейския съюз проф. доктор Божана Неделчева се нуждае от поддръжката на студентите и приятелите си, с цел да събере средства за наложителна рехабилитация. Това излиза наяве от пост в обществените мрежи, където проф. Неделчева приканва познатите си да отделят средства в нейна помощ.

Тя е приключила Софийския университет "Св. Климент Охридски ", а цялата й академична кариера минава в УНСС, ЮЗУ, Нов български университет и Варненския свободен университет. Била е представител по Индустриална благосъстоятелност пред Патентното ведомство на България, пред Европейското Патентно ведомство и пред Ведомството по хармонизация на вътрешния пазар. Има изявления в региона на Правото на Интелектуална благосъстоятелност, Международното частно право, Търговското право. Има дейна практическа активност като съветник и специалист. Била е член на Международната Асоциация за протекция на Интелектуалната благосъстоятелност (AIPPI).

„ За мое страдание аз трябваше да посрещна 2021-ва в болничната стая откакто пострадах при битов случай през ноември. Поради строшаване на бедрената кост бях оперирана, като ми беше подложен имплант и повече от 50 дни бях първо в болничното заведение за интензивно лекуване, а в този момент в болница за долекуване и рехабилитация. Моите близки и обичани хора поставиха всички вероятни старания и грижи за мен през това време, само че системата погълна напълно нашите спестявания, а пенсията ми се оказва незадоволителна, с цел да я задоволим отсега нататък “, написа някогашният учител.

„ През целия си живот съм се осигурявала наложително по най-високите стандарти за университетските среди, помогнах на доста хора по всевъзможен метод и се грижих за своите близки, когато бях в дейната част от своя живот. Днес желая да ви помоля за вашата поддръжка, с цел да бъде довършена моята рехабилитация до цялостното ми възобновяване. Операцията е минала напълно сполучливо, контролният обзор в последния ден на декември сподели, че имплантът е в идеално състояние и лекарите са свършили своята работа отлично, за което съм безпределно признателна. За страдание, обездвижването ми докара до неспособност да се прибера у дома и се постанова в болничната среда още веднъж да се науча да се движа и пребивавам независимо “, написа още проф. Неделчева.

Тя добавя още: „ Системата не е планувала хората у нас да се възвръщат изцяло от сходни контузии и да живеят в подобаваща среда с изключение на за своя сметка, без значение от съществуването на обезпечаване. По тази причина до края на януари се постанова да бъде изразходвана спомагателна сума. Моля всеки от вас, който има опцията в тези тежки времена да подарява за сходни дела, да се свърже с мен или околните ми “.

Сметката, по която може да се превеждат средства за подаяние към проф. Неделчева е следната:

BG53STSA93000001600897

Божанка Георгиева Неделчева

ДСК
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР