Дългогодишният журналист и водещ на Дарик Радио Пролет Велкова, предложена

...
Дългогодишният журналист и водещ на Дарик Радио Пролет Велкова, предложена
Коментари Харесай

Пролет Велкова и Симона Велева са новите членове на СЕМ

Дългогодишният публицист и водещ на Дарик Радио Пролет Велкова, препоръчана от Демократична България  и юристът Симона Велева – Стойнова, номинирана от Политическа партия, бяха определени от Народното събрани за членове на Съвета за електронни медии. Третият претендент, препоръчан от „ Възраждане ” беше Тодор Беленски, само че той не събра задоволително гласове.

Дебатът всъщност на процедура не се състоя, тъй като нямаше депутати, които желаят да приказват за кандидатурите. Председателят на Народното събрание закри полемиката и едвам по-късно Тошко Йорданов от Има Такъв Народ стачкува, че не му е дадена думата. Той употребява правото си на пояснение на негативен избор, с цел да нападне Пролет Велкова, че тя е представител на кенсъл културата и ще не разрешава публицистите, които не ѝ харесват, като даде образец с Петър Волгин. Йорданов съобщи също, че предлагането на Демократична България е получило поддръжка от „ дългата ръка ” на Движение за права и свободи.

Към него се причисли Костадин Костадинов, който също атакува Велкова и съобщи, че решението е сринало престижа освен на Съвет за електронни медии, само че и на самото Народно заседание. В офанзивите си и Има Такъв Народ, и „ Възраждане ” загатнаха, че в едно от многото си излъчвания, Велкова е споделила, че педофилите би трябвало да се лекуват. Тези думи бяха основа на офанзива против нея от Тошко Йорданов още по време на чуването в комисията по просвета и медии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР