Дългогодишен митничар и бивш ръководител на няколко митници в различни

...
Дългогодишен митничар и бивш ръководител на няколко митници в различни
Коментари Харесай

Дългогодишен митнически шеф стана служебен зам.строителен министър

Дългогодишен митничар и някогашен началник на няколко митници в разнообразни интервали през последните 30 години, стана зам.министър на строителното министерство.

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев за зам.-министър на районното развиване и благоустройството е назначен Николай Шушков, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Той е на мястото на неотдавна освободения Захари Христов. 

До този миг Николай Шушков беше областен шеф на област Благоевград, като с решение на държавното управление той е освободен от тази служба. Според формалната му биография, показана от държавното управление, Шушков два пъти е бил зам.-кмет на община Благоевград, а преди този момент е дълготраен чиновник в Агенция „ Митници “. Той има опит и професионални умения, добити от работата му в региона на интернационалния превоз и логистика, показват от Министерски съвет. Бил е началник на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ ТПА “ София “ ЕАД. Висшето си обучение е приключил в Полтавския университет по стопанска система и търговия в Украйна.

Миналото на Шушков главно е свързвано с митниците. За последните 30 години той на няколко пъти е оглавявал разнообразни основни митници, в това число на Кулата и в София.

Той работи в системата от началото на 90-те години, когато е бил шеф на митница в Благоевград. След 1997 година е освободен и е работил като митнически сътрудник на свободна процедура и шеф на транспортна компания. През есента на 2001 година Николай Шушков е възобновен на поста от Върховния административен съд, само че след това още веднъж е освободен – от тогавашния шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро.

През 2005 година, по време на Тройната коалиция, той оглавява основната митница Кулата. През 2008 г. Шушков поема софийската дирекция на организация " Митници " - една от основните структури. Неговият напредък продължава и по време на ГЕРБ, когато след конкурс е назначен от тогавашния вицепремиер и финансов министър на нова огромна конструкция - митница Югозападна. В нея влизат всички митницески пунктове по западната и югозападната граница.

Година по-късно той подава оставка като я нарича  " честен акт " и декларира, че никой не го е подканял да го направи.  " Смятам, че действието ми е в духа на времето, в което живеем. Смятам, че този мой акт е в поддръжка на промяната на митническата администрация, която стартира през предходната година ", споделя тогава Николай Шушков.

През 2016 година Николай Шушков оглавява инициативния комитет в поддръжка на Румен Радев и Илияна Йотова в Благоевград. Той е бил зам.кмет на Благоевград още по времето, когато кмет е Лазар Причкапов - през 1989 година. Вторият път, когато е зам.кмет е през 2005 година В една от биографиите му е посочено, че учил освен в Полтава, само че е приключил и Международни стопански връзки в Академия по външна търговия -Москва, Русия

Сдал-приел

На брифинг в Областна администрация – Благоевград Николай Шушков публично съобщи поста регионален шеф на досегашния основен секретар на регионалната администрация Стоян Христов. Шушков разяснява и новата служба, която ще заема в Министерството на районното развиване и благоустройството, като уточни, че това е министерството, което е мощно обвързвано с проблемите на общините. 

Шушков сподели, че ще продължи да е зает с проблемите и на област Благоевград. Той открои продължение на строителството на автомагистрала „ Струма “, инфраструктурни проблеми, измежду които и тези във ВиК бранша, като означи, че там „ мъчно върви промяната “, а всички тези тематики засягат развиването на региона като цяло.  

 

 

 

Така и не стана ясно с какво прочут кадър като да вземем за пример досегашния началник на " Митница Кулата " Николай Шушков е заслужил да бъде нараснал до шеф на РМД-София. Единият вид е " премията " да е поради професионализъм и честност, а другият - поради близостта му до Българска социалистическа партия. Не би трябвало да се не помни, че той бе заместник-кмет на Благоевград по времето, когато кмет бе известният кадър на Българска комунистическа партия Лазар Причкапов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР