Дълго чаканото настъпление на украинската армия спрямо руските позиции в

...
Дълго чаканото настъпление на украинската армия спрямо руските позиции в
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Сегашната власт направи радикален завой по отношение на войната в Украйна

" Дълго чаканото нахлуване на украинската войска по отношение на съветските позиции в Източна Украйна беше прекомерно митологизирано. Сякаш Украйна е някакъв богатир, който би трябвало с лекост да отхвърли съветската окупационна зона, която има доста положителни линии на защита, основани в продължение на месеци. Фронтовата линия се простира на повече от 1000 километра. Подобно нахлуване в никакъв случай във военната история не е водило до главозамайващи триумфи за броени седмици. Истината обаче е, че на Запад нарастват гласовете срещу оказването на масирана помощ на Украйна . "

Това мнение изрази пред политологът Огнян Минчев.

Санкциите против Русия не дават толкоз еднопосочни резултати, а въпреки това са много мъчителни за европейските страни , уточни една от аргументите Минчев.

От друга страна в Съединени американски щати нарастват гласовете на изолационистката десница , означи той, като проучва залаганите от нея идеалистични цели за привличане на Русия против Китай, като контрапункт на политиката на глобалисткия интернационалистичен хайлайф към демократите.

Огнян Минчев подчертава върху геополитическите неточности на американските президенти от началото на 21 век.

" Буш затъна в Ирак и отвори доста необятни геополитически пространства за завръщане на Русия и излизане на Китай на интернационалната сцена. Обама подари на Путин reset - предпочитание за положителни връзки без предварителни условия, а Кремъл доста обича сходно възстановяване на връзките. Достигаме до Тръмп, който промени коренно концепцията за интернационалното наличие на Америка и сложи твърда дата за евакуиране на американските войски от Афганистан, отново абсолютно. Байдън съблюдава тази дата. Всичко това в своята целокупност ни води към извода, че през последните 20 години вместо да имаме усилване на ролята на Съединени американски щати, имаме развой на отдръпване на Съединени американски щати от техните интернационалните позиции , вследствие от тези неточности или поредност от гафове. "

Минчев очерта заплахата от изтласкване на Съединени американски щати от Европа " в царевичака " , както по думите му се показват в Кремъл.

" Ако спре помощта за Украйна, това ще значи разширение на експанзията на Русия по отношение на Източна Европа като цяло. "

От друга страна, в случай че неограничените въоръжени доставки за Украйна преминат избрани граници, това ще докара до доста по-бурен въртоп на този спор , разяснява Огнян Минчев в предаването " Събота 150 ". Това съгласно него ще докара до по-бързо рухване на бариерите сред Русия и Китай и този фактор играе възпираща роля.

" Ако Русия реализира своите цели в експанзията против Украйна, това значи много дълъг интервал от време оттук насетне, в който една след друга ще падат геополитическите позиции на Европа по отношение на Русия ", счита Минчев, за който " залогът е доста висок ".

" Ако тази експанзия реализира триумф, този триумф ще бъде единствено първата стъпка в посока обезличаване, покоряване на Източна Европа . "

Настоящото държавно управление у нас е направило доста коренен завой във връзка с войната в Украйна, само че България би трябвало да направи доста други неща, с цел да отбрани своя народен интерес и да премисли своята роля в Източна Европа, съобщи още Огнян Минчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР