Дълги опашки от чакащи за ваксина се извиха пред пунктовете

...
Дълги опашки от чакащи за ваксина се извиха пред пунктовете
Коментари Харесай

Огромен интерес към „зелените коридори“ още от сутринта


Дълги опашки от чакащи за ваксина се извиха пред пунктовете на четири огромни столични лечебни заведения още от сутринта. От през днешния ден до 10 май ще работят „ зелените коридори “, в които ще се ваксинира освовно с РНК ваксини.

Общо в страната има 26 имунизационни пунктове, те бяха оповестени от здравните управляващи преди дни.

Целта е в границите на почивните дни да се усили оптимално броят на ваксинираните жители. Всеки, който пожелае ваксина, ще може да си я сложи и ще може да избира – най-вече са количествата от AstraZeneca и Pfizer/BioNTech, само че има и Moderna. Записалите се през осведомителния портал също могат да се имунизират, само че няма да имат преимущество по време на " зеления кулоар ".

Още преди да проработят опашки от искащи се извиха пред „ Пирогов”, както и пред Военномедицинската академия, заяви БГНЕС. В София имунизационните пунктове работят още и в Александровска и в болница „ Света Анна”. Всички са с друго работно време, само че на никое място не е належащо авансово записване.

Имунизации във ВМА ще се правят с имунизацията на Oxford/AstraZeneca и с имунизацията на Pfizer/BioNTech в работните дни от 8.00 до 16.00 часа, а в празничните дни – Великденски и Гергьовден – от 9.00 до 13.00 часа.

Освен Astra Zeneka и Pfizer, избралите да посетят пункта в УМБАЛ " Александровска " ще имат опция да изберат и препарата на Moderna. Там обаче ваксини няма да се поставят на 3 май, понеделник, а работното време на имунизационните кабинети е от 9.00 до 17.00 часа.

До 9 май, в това число, петте имунизационни зони в болница „ Пирогов” ще одобряват всеки, който желае ваксина в часовете сред 08:30 и 17:30 часа.

Ваксинационните екипи на УМБАЛ „ Света Анна” ще почиват само на 1 май. През всички останали дни първа, а и втора, на който му следва реимунизация, ще се поставят в часовете от 8.00 до 19.00 часа. Важно е да се знае обаче, че ваксина на AstraZeneca ще има за всеки искащ, само че от имунизациите на BioNTech/Pfizer са обезпечени количества за жителите над 65-годишна възраст. Екипите няма да слагат от препарата на Moderna.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР