Дългът на България в края на миналата година надхвърля 25

...
Дългът на България в края на миналата година надхвърля 25
Коментари Харесай

Дългът на България за 2017 г. е над 25 млрд. лева

Дългът на България в края на предходната година надвишава 25 милиарда лв., оповестиха от Националният статистически институт. Той е 25.4% от брутния вътрешен артикул, който предходната година доближава 98.631 милиарда лв..

По предварителни данни на Националния статистически институт през 2017 година институционален бранш " Държавно ръководство " регистрира бюджетен остатък от 920 млн. лева, или 0.9% от Брутният вътрешен продукт. Излишъкът в подсектор " Централно ръководство " е в размер на 727 млн. лева, или 0.7% от Брутният вътрешен продукт.

Подсектор " Местно ръководство " е осъществил остатък от 256 млн. лева, а подсектор " Социалноосигурителни фондове " - недостиг от 63 млн. лв..

Статистическата информация за активността на институционален бранш " Държавно ръководство ", в това число за дълга, недостига и остатъка, се изготвя по хармонизирана методология на Европейския съюз, прецизират от Национален статистически институт. Срокът за показване на дефинитивни данни за тези индикатори е 30 септември.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР