Дълга, къса, права или къдрава – косата на всеки е

...
Дълга, къса, права или къдрава – косата на всеки е
Коментари Харесай

Подхранващи маски за коса – Дайте нов живот на косата си с тези 11 ефективни и лесни рецепти

Дълга, къса, права или къдрава – косата на всеки е друга. Независимо от дължината и цвета й, ние сме сигурни, че мечтаете да я извършите здрава. Ефективен метод да се погрижите за здравината на косата си, са тези лесни подхранващи маски за коса.

Силна, блестяща, мека и копринено гладка на досег – това са термините, които най-често използваме, когато описваме съвършената коса. За страдание надали вашата коса дава отговор на всички тези критерии. Някои коси са груби макар постоянното потребление на верните артикули, а други падат даже когато се третират с добавки.

Няма нито един повсеместен съвет, който да е отговорът на всички проблеми на фанатиците по косата. Ние обаче сме надълбоко уверени, че съзнателната грижа може да направи чудеса! Домашните маски за коса са нещо, което избягвате? След като прочетете тази публикация, сигурно ще измененията решението си!

Подхранващи маски за коса- метод за икономисване

Вероятно доста добре знаете, че косата ви няма да бъде здрава и надълбоко подхранена единствено след едно потребление на маската. Ако разчитате на зашеметяващи резултати, тогава би трябвало да се въоръжите с доста самообладание. Редовността е ключът към триумфа в този случай.

Редовното използване на маски и балсами е нещо, което би трябвало да внедрите непрекъснато в грижата си. За страдание потреблението на такава козметика е обвързвано с спомагателни разноски. Една подготвена качествена маска за коса, ще ви излезе в най-хубавия случай до 30лв. Ако миете кичурите си всеки ден, продуктът ще изчезне от опаковката доста бързо.

Домашните маски имат преимуществото, че нормално се подготвят от евтини, елементарно налични съставки. Замяната на дрогерийната козметика с тях е позитивна смяна, която ще усетите и в портфейла си.

Подхранващи маски за коса – в естетика с природата

Самостоятелно приготвените маски за коса са освен елементарно и на ниска цена решение, само че и в естетика с природата. Производството на козметика директно способства за унищожаването на околната среда. Това обаче не значи, че би трябвало изцяло да се откажете от дрогерийните артикули – най-съществен е салдото.

Домашните маски за коса не съдържат съмнителни химикали, парабени или други субстанции, които могат да бъдат евентуално рискови за вас и околната среда. Когато избирате домашни маски за коса, можете да сте 100% сигурни какви са техните съставки.

Маска за коса  приготвена вкъщи, също е метод за понижаване на генерираните боклуци – тук няма боклуци от хартия или пластмаса.

Маски за коса – домашно СПА за вашите кичури

Не е нужно да пътувате до извънреден курорт в другия завършек на страната, с цел да се поглезите. Налейте топла вода във ваната, посегнете към обичаната си книга и започнете своята разкрасителна рутина.

Домашно приготвената маска за коса несъмнено е удобна за релаксация. Самото подготвяне ще бъде същинско наслаждение – правенето на домашна козметика е доста занимателно. Направете обширен пилинг на кожата, погрижете се за косата и кожата си – подсигуряваме, че ще се почувствате като новородени!

Подхранващи маски за коса – предписания

Всяка коса има свои лични потребности и от време на време замяната на единствено една съставна част може да бъде решаваща. Не се опасявайте да експериментирате и да създавате нови комбинации – може би ще откриете микс, който вашите кичури ще харесат!

1. Подхранваща и регенерираща маска за коса

Домашната маска за коса с добавка на мед и натурално кисело мляко е същински шлагер измежду всички фанатици на косата. Тези две елементарни съставки съвършено подхранват даже доста повредена коса, затварят кожичките и улесняват разресването.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да:

  1. Смесете три супени лъжици натурално кисело мляко със супена лъжица мед и да разбъркате добре;
  2. Нанесете цялата примес по цялата дължина на влажна коса и оставете за към 15-30 минути;
  3. След избраното време измийте сместа щедро с мек шампоан.

2. Подхранваща маска за боядисана коса

Боядисаната коса изисква особено внимание. Можете да се погрижите за нея освен като посягате към професионалната козметика от дрогерията, само че и като си приготвяте домашни маски за коса.

  1. Комбинирайте 30 мл масло от сладостен бадем и три супени лъжици натурално кисело мляко в купа;
  2. Разбъркайте добре съставките и по-късно нанесете върху суха коса;
  3. След към час измийте сместа с обичания си шампоан

3. Маска за коса, която подхранва и връща блясъка

Тази маска е същинско лекарство за скучна, повредена коса! Яйчните жълтъци съвършено усъвършенстват положението на косата, като я укрепват и овлажняват. Добавянето на зехтин подхранва луковиците и защищава нишките от рухване.

За тази рецепта ще ви би трябвало един жълтък, супена лъжица зехтин и няколко капки лимонен сок.

  1. Разбъркайте добре всички съставки и нанесете върху суха коса;
  2. Дръжте сместа за към час и след избраното време измийте скалпа и косата с шампоан.

4. Маска за коса за бърза регенерация и поддържане

Въпреки всичките ви старания, имате ли доста повредена коса? Не се отхвърляйте в борбата за красиви и здрави кичури! Домашните маски ще се оправят и с този проблем!

  1. Намачкайте едно приблизително огромно авокадо с вилица или пасирайте в блендер до гладкост;
  2. Добавете две супени лъжици зехтин и една супена лъжица лимонен сок;
  3. По предпочитание можете да обогатите сместа с чаена лъжичка рициново масло;
  4. Нанесете готовата маска върху косата и скалпа и след към 30 минути я измийте с внимателен шампоан.

5. Подхранваща маска за коса с ленено семе

Знаете ли, че евтините и необятно известни ленени семена могат да създадат чудеса в грижата за косата? Домашните маски въз основата на тези неугледни зърна вършат кичурите по-гладки и по-здрави, а скалпа без раздразнения!

За да извършите маска за коса, ви трябват единствено две съставки – вода и гореспоменатите семена.

  1. Изсипете лененото семе в чаша до височина към ¼ и по-късно ги залейте с вряща вода, тъй че водата да покрие зърната;
  2. Оставете сместа да изстине;
  3. Получената слуз нанесете върху косата и оставете за към час, след което измийте косата с внимателен шампоан.

6. Подхранваща маска за коса с мед

Медът съвършено усъвършенства блясъка на косата и я прави по-мека, по-здрава и по-устойчива на външни фактори. Той е източник на скъпи витамини, микроелементи и органични киселини.

Как да си извършите маска за коса с тази съставна част вкъщи?

Много е елементарно:

  1. Просто смесете 4 супени лъжици пчелен мед с 1,5 супени лъжици растително масло, да вземем за пример зехтин;
  2. Нанесете тази примес върху косата си и я оставете за към час;
  3. Струва си да поставите шапка за баня, която ще форсира усвояването на дейните съставки от маската в косата.

7. Маска за боядисана коса с бира за поддържане

Рецепта за здрава и плътна боядисана коса? Домашна маска с бира, която е солидна доза укрепващи и изправящи протеини, с помощта на които новият цвят на кичурите ще бъде още по-видим. Как да извършите такава маска?

  1. Отворете натуралната пшенична бира и оставете за към час да се разгазира;
  2. След това разбийте 2-3 жълтъка и изсипете постепенно напитката, до момента в който получите мечтаната консистенция;
  3. Нанесете върху косата си, оставете за към 50 минути и я измийте с обичания си шампоан.

8. Подхранваща маска за коса при косопад

Рициновото масло е известно със своите свойства за подсилване и стимулиране на растежа на косата. Можете да го втриете под формата на масло или да го употребявате в композиция с други съставки, с цел да подсилите резултата му.

  1. Ако косата ви се нуждаят от неотложно укрепване, смесете 2 жълтъка с рициново масло, до момента в който получите еднородна консистенция;
  2. Нанесете сместа върху косата си за към час и я измийте с шампоан, до момента в който косата ви е идеално чиста (рициновото масло е много тежко и мъчно се отстранява от косата).

9. Подхранваща маска за коса с квас и ленено семе

Косата ще бъде по-силна и ще пораства доста по-бързо, в случай че постоянно я подлагате на обред с домашни подхранващи маски за коса с квас. Маята е скъп източник на аминокиселини, витамини от група В и биотин, който е извънредно известен в подтекста на грижата за косата.

  1. Сварете 3 супени лъжици ленено семе до глазиране на семената и ги прецедете през цедка;
  2. Към гела прибавете половин кубче квас и една супена лъжица мед;
  3. Всичко се разбърква усърдно и се нанася върху мокра, почистена коса за към 40 минути, след което се изплаква с топла вода и шампоан.

10. Подхранваща маска за коса с масло от чаено дърво

Още една рецепта за домашна маска за мазна коса? Комбинирайте 2 супени лъжици кокосово масло с 5 капки масло от чаено дърво. Масажирайте сместа в скалпа и след към 15 минути измийте главата си с шампоан. Повтаряйте този обред до 2 пъти седмично и бързо ще разберете, че косата ви е освен по-малко мазна, само че и необикновено мощна и блестяща.

11. Маска за коса с мед за поддържане

Медът съвършено усъвършенства блясъка на косата и я прави по-мека, по-здрава и по-устойчива на външни фактори. Той е източник на скъпи витамини, микроелементи и органични киселини.

Как да си извършите маска за коса с тази съставна част вкъщи?

  1. Смесете 4 супени лъжици пчелен мед с 1,5 супени лъжици растително масло, да вземем за пример зехтин;
  2. Нанесете тази примес върху косата си и я оставете за към час;
  3. Измийте косата с топла вода и шампоан.
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР