Дълг на политиците е в отдалечените и планински райони да

...
Дълг на политиците е в отдалечените и планински райони да
Коментари Харесай

БСП иска защитени болници в отдалечените райони

Дълг на политиците е в отдалечените и планински региони да има предпазени лечебни заведения, съобщи Корнелия Нинова в Девин. Председателят на Българска социалистическа партия напомни разногласието си със здравния министър Кирил Ананиев поради лъжата му, че се усилват заплатите на медицинските сестри. " Преброих в изявлението му най-малко девет пъти думите " оборот " и " облага ", само че нито един път не чух " здраве ". За ръководещите опазването на здравето е оборот и облага, и до момента в който лечебните заведения са търговски сдружения, ще бъде по този начин ", възмути се тя. Според нея естествените запаси на Девин би трябвало да се употребяват от общината, а приходите от води, пещери и естествени благосъстояния да остават при хората.

Председателят на Българска социалистическа партия акцентира, че претендентът на левицата за кмет на община Девин Здравко Иванов е интелигентен, почтен, професионално квалифициран и предан на работата си. " Той ще работи да се задържат хората в Девин посредством безвъзмездни детски градини, помощ за млади работещи фамилии, стипендии за студенти по медицина, които по-късно да се върнат тук и да работят в болничното заведение ", увери тя.

Експертният съвет по архитектура и градоустройство във Варна би трябвало да бъде възобновен, счита претендентът на левицата за кмет проф. Анелия Клисарова. Според нея главните й задания са осъвременяването на Общия организационен проект на града и преразглеждането на всички значими планове. " Градът се презастроява без визия и повсеместен проект. Има цели новообособени квартали, където няма улици и номера, нито естествени информационни връзки и подземна инфраструктура ", акцентира тя.

Ще създадем общинската администрация в Нова Загора отворена към хората, с цел да се вземат решение по-бързо и елементарно проблемите им, съобщи претендентът на Българска социалистическа партия за кмет Румен Христов в с. Пет Могили. Той е убеден, че с по-доброто разходване на общинските средства Нова Загора ще се трансформира и в община с по-добри и налични обществени услуги.

Парите на хората от налози и такси би трябвало да им бъдат връщани под формата на грижа от страна на Столичната община, настоя ръководителят на Българска социалистическа партия в София и лидер на листата за общински съветници Калоян Паргов в телевизионно изявление. Той разяснява опцията за повече независимост на районните кметове в ръководството на бюджетните средства и напомни, че това е концепция на Българска социалистическа партия от над 20 години. Според него това може да се случи по два метода. " Първият е чисто законодателен, само че за това е належащо болшинство в Народно събрание, което да гласоподава промени. За втория метод е нужна политическа воля в СОС ", разясни Паргов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР