Дълбоко в гъстите гори на индонезийския остров Суматра, векове наред

...
Дълбоко в гъстите гори на индонезийския остров Суматра, векове наред
Коментари Харесай

Вече и в България се приготвя чудното и екзотично ястие - ренданг-паданг

Дълбоко в гъстите гори на индонезийския остров Суматра, епохи наред античният народ Минангкабау подготвя чудното и екзотично ядене - ренданг-паданг. Местните сортират най-хубавото телешко месо и го подправят с богат букет от билки и подправки. Днес по света има над 4000 хиляди индонезийски ресторанта, които оферират вкусния деликатес. Половината от тях са в Европа, където тази просвета и кухня от другия завършек на планетата печели от ден на ден почитатели. Най-вкусният индонезийски деликатес към този момент може да опитаме и в България.

" Това е рецепта от нашите баби. Тайната е, че се готви постепенно - по този начин месото става нежно. Изключително вкусно е да се яде с ориз ", описа пред NOVA Сандяга Уно, министър на туризма на Индонезия.

И показа, че е същински впечатлен от това, че в далечната за него България подготвят ренданг, неразграничим по усет на обичайния южноазиатски деликатес. В село Костиево край Пловдив към този момент работи единствената в Европа софтуерна линия за произвеждане на ренданг. С потенциал от 30 тона месечно фабриката ще зарежда заведенията за хранене в цяла Европа и даже Близкия Изток.  

Получаваме извънреден достъп до индустриалната кухня на фабриката. Хигиенните условия се съблюдават от всеки, позволен да огледа даже и за минута по какъв начин се готви ренданг. А вътре се носят непознати и екзотични аромати. В специфични железни съдове къкри телешко месо под наблюдението на опитни технолози, които от време на време наблюдават температурата.

Спазени са всички условия производството да дава отговор на стандартите " Халал ". Сертификатът подсигурява на всеки мохамеданин, че храната е съобразена с неговата религия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР