Дълбоки улеи се виждат под един от мостовете на магистрала

...
Дълбоки улеи се виждат под един от мостовете на магистрала
Коментари Харесай

Река изрови мост на АМ „Струма“


Дълбоки улеи се виждат под един от мостовете на автомагистрала " Струма " до село Мало Бучино. От АПИ настояват, че няма заплаха за оборудването.

Минаващата наоколо река си е пробила ново корито под моста на автомагистралата и е изровила улеи, тъкмо до носещите клони. Улеите са необятни към 2 метра и дълбоки към 1.7 метра, сподели БиТиВи в репортаж.

Екип на държавната компания " Автомагистрали " е ревизирал дали има заплаха за пътуващите по автомагистралата. От АПИ увериха, че няма заплаха за стабилността на оборудването и пътуващите могат да са спокойни.

При строителството на автомагистрала " Люлин ", която от 2018 година е част от автомагистрала " Струма ", мостовите уреди са построени с пилотно фундиране. Пилотите са на дълбочина 20 метра и няма заплаха от проваляне, показват от пътната организация.

От там изясняват, че защото трасето на автомагистралата минава през региони, които са водосбор от планина Люлин и при значителни превалявания водите, които се стичат от скатовете на планината, образуват наноси от тиня и кал и запушват деретата, по които водата би трябвало да се оттича. Вследствие на това се нарушават насипите под оборудванията.

Предприети са дейности и стартира запълване на изнесените от водата земни маси с подобаващ материал за възобновяване на насипа, настояват от АПИ.

От стартирането й в употреба през 2011 година някогашната автомагистрала " Люлин " непрестанно е в ремонт - подсилване на свлачища и ремонт на тунели. До момента АПИ не е представяла информация какъв брой средства е дала за поддържането на 19 километровата права за миналите 10 години, написа Медиапул.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР