Дълбоката дигитална трансформация открива нови възможности в образователния процес и

...
Дълбоката дигитална трансформация открива нови възможности в образователния процес и
Коментари Харесай

Проф. Сергей Игнатов: Грешна комуникационна кампания е причина за ниското ниво на ваксинация

" Дълбоката цифрова промяна открива нови благоприятни условия в просветителния развой и научното дирене, само че блокира обществените връзки в просветителните институции . В България има голямо неспокойствие към зелените документи, нещо, което е процедура в по-голямата част от света. Но тук има политически детайл ". 

Това сподели пред БНР проф. Сергей Игнатов, някогашен министър на образованието, днес ректор на Европейския университет за филантропични науки във Вилнюс. 

Степента на имунизация в Литва е почти същата като в България . Голяма част от студентите са имунизирани. Децата вървят на учебно заведение присъствено. 

В предаването " Нещо повече " проф. Игнатов добави: 

" В България всичко потегли добре . Ние бяхме първите, които въведохме онлайн образование. Аз се имунизирах в България, когато в Литва още никой не говореше, че преподавателите подлежат на имунизация. Не знам какво стана, нещо се случи ... Очевидно тези, които не желаят да се имунизират, имат вяра, че земята е плоска. То не е и до смешка. Всички сме минали през всички ваксини и внезапно при тази страшна чума се появиха умници. Това е поради сбъркана информационна акция, не е обвързвано с равнището на обучение. Политическото противоборство излиза отвън рамките на отговорността ... За да бъде една страна слаба, извън се поддържа напрежение, с цел да се внушава съмнение към всичко ". 

Интервюто с проф. Сергей Игнатов можете да чуете в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР