Далавераджиите пазаруват ваканционни имоти в Италия и ГърцияКатар готов да

...
Далавераджиите пазаруват ваканционни имоти в Италия и ГърцияКатар готов да
Коментари Харесай

Дядо Коледа върху пачките с рушвети на „Катаргейт“

Далавераджиите пазарят ваканционни парцели в Италия и Гърция
Катар подготвен да жертва за потушаването на абсурда министъра си на труда

Ева Кайли и сътрудникът ѝ купили имот на остров

Италианецът Антонио Пандзери - основното най-малко към този момент настоящо лице в корупционния скандал “Катаргейт ”, който десети ден тресе крепко институциите на европейската власт в Брюксел, раздавал подкупите в пликове с лика на дядо Коледа. Дори самият той се изявявал в ролята на великодушния дядка в просторния хол на брюкселския си апартамент, където приемал “съзаклятниците ” в заформената от него скица за лъскане на имиджа на Катар и Мароко против доста пари. Да, само че още през юли техниците на брюкселския съдия-следовател Мишел Клез били конфигурирали в шикозно обзаведеното помещение дребни видеокамери и микрофони, които независимо документирали всичко протичащо се.

Така да вземем за пример преди месец електронните джаджи записали в детайли в картинка и тон по какъв начин Пандзери връчил на водача на профсъюза “Международна конфедерация на синдикатите ” Лука Визентини 50 000 евро, натъпкани в три плика с лика на Дядо Коледа. Визентини беше арестуван предишния петък от белгийската полиция дружно с “главния ”, със заместник-шефката на Европарламента Ева Кайли и приятеля ѝ Франческо Джорджи, само че в събота бе пуснат на независимост. Според медиите в Брюксел Визентини бил обяснил на магистратите, че парите били подаяние за пътни, дневни и квартирни за конгрес на неговата Конфедерация в Канада. Тоест това твърдение-оправдание на синдикалиста било признато за зачеркващо претекстовете за арестуването му, само че се допуска, че Визентини най-вероятно е бил освободен, с цел да бъде държан под око. Защото в качеството си на пръв бранител на Катар от обвиняванията към страната за нечовешко тъпчене там на правата на наемните работници-мигранти, той може да води проверяващите до други забъркани в абсурда лица.

Освен това белгийската прокуратура била изпратила искане до сътрудниците си в Италия да разнищят всички банкови сметки на Визентини на Апенините, по този начин както финансовата армия прави от седмица персонално по напътствие на премиерката Джорджа Мелони със сметките на Пандзери, Джорджи и останалите забъркани в далаверата италианци.

Но както писа през вчерашния ден сутринта римският ежедневник “Република ”, хората на Мишел Клез също по този начин били поискали от магистратите в северозападната италианска област Вале Д’Аоста да ревизират по какъв начин и с какви пари белгиецът с италианско родословие и също участник в далаверата Николо Фига Таламанка е придобил преди няколко месеца първокласен апартамент в баровския зимен курорт “Червиния ”.

Миланският вестник “Кориере каузи сера ” пък осведоми, че гръцката прокуратура към този момент проверява закупуването отново преди броени месеци от Ева Кайли и Франческо Джорджи на терен от 36 декара на красивия гръцки остров Парос. Там двамата влюбени мислели да подвигат свръхлуксозна вила с басейн, като за земята се били изръсили 300 000 евро кой знае по какъв начин препечелени пари, а напълно неотдавна трябвало да внесат и огромна предплатена сума за градежа.

Вестниците в Брюксел, Париж, Рим и Милано не пропуснаха новината, че Катар е заплашил Европейски Съюз да спре доставките за Съюза на полутечен природен газ поради възбраната негови представители да участват на съвещанията на Европарламента и изобщо поради медийните офанзиви против страната около корупционния скандал. Но както акцентира в. “Република ”, в името на потушаването на абсурда Доха била подготвила и изкупителна жертва - министъра си на труда Али Бин Самих ал Мари. Върху него трябвало да бъдат стоварени всички отговорности за раздаваните в Брюксел рушвети за лъскането на имиджа на Катар и той надлежно да опере пешкира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР