Дъждовното време изплаши кандидат-студентите на тазгодишната информационна борса за приема

...
Дъждовното време изплаши кандидат-студентите на тазгодишната информационна борса за приема
Коментари Харесай

Вял интерес от мераклиите за студенти

Дъждовното време изплаши кандидат-студентите на тазгодишната осведомителна борса за приема в университетите, която бе открита през днешния ден в читалище “Заря ” в Хасково. Двудневната акция вървеше неенергично.

Само 17 университета вземат участие в кандидатстудентската борса в читалището. Три от водещите университети, които всяка година участваха, в този момент отсъстват. Това са Пловдивският, БСУ и Великотърновският, който допреди няколко години имаше филиал в района.

Освен неналичието на представители от страна на висшите образователни учебни заведения, и бъдещи студенти също не се намираха.
Сред новостите тази година е, че специалността “Право ” се предлага единствено постоянно образование. От Техническия университет във Варна споделиха, че наклонността към стопански специалности във вуза е минала, само че пък и се оферират единствено две - “Агрономство " и “Индустриален мениджмънт ”. Сега най- мечтани измежду студентите са “Софтуерни и интернет технологии ”, както и други компютърни специалности, сподели доцент Даниела Чакърова.

На борсата участваха представители и на Техническия университет в София с филиал в Пловдив. И други два от водещите вузове у нас участваха - Софийският и УНСС. Регионалният център за отдалечено образование предлага три специалности - “Икономика “, “Бизнес администрация ”, като “Счетоводство  и надзор ” била най-желаната измежду кандидат-студентите, изясни инспекторът от Учебен отдел Таня Делчева. Филиалът на Тракийския университет в Хасково пък дава опцията за образование за здравна сестра и акушерка.

Борсата ще остане разполагаем до 14 часа на следващия ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР