Дъх на Средиземно море - пълнени калмари с кейл и

...
Дъх на Средиземно море - пълнени калмари с кейл и
Коментари Харесай

Пълнени калмари с кейл и прошуто

Дъх на Средиземно море - пълнени калмари с кейл и прошуто са неповторимо ядене за специфични случаи

Необходими Продукти

● калмари - 1 бр.
● кейл - 2 чаши
● зелен лук - 2 стръка
● зехтин - 25 мл
● чесън - 1 скилидка
● кокосово мляко - 400 мл
● прошуто - 100 г
● масло - 50 г
● къри - 1 ч.л.
● сол - щипка
● черен пипер - щипка
● джинджифил - 1/3 ч.л. надробен
● магданоз - съгласно потребностите

Начин на подготвяне

За тази рецепта за пълнени калмари ни трябват по-големи калмари. Дължината на калмарите би трябвало да бъде 20-25 cm.

Обикновено нямаме шанса да купуваме толкоз огромни калмари в супермаркетите, само че когато сте на брега на Средиземно море, използвайте опцията и отидете до най-близкия рибен пазар, където можете да намерите цяла гама от разнообразни типове калмари.

Възползвайте се от опцията и си купете още малко, с цел да можете да се насладите на прелестите на Средиземно море даже когато не сте на море.

Замразените калмари могат да бъдат във фризера до 6 месеца. Ако нямате опция да намерите толкоз огромен калмар, можете да употребявате няколко по-малки.

Като начало ще обелим кейла и ще го нарежем на четвъртинки отвесно. Накълцайте кейла в дълбока купа, след което залейте с водата, тъй че да престои известно време. Нарежете на ситно пролетния лук и задушете в зехтин, по-късно отцедете къдравото зеле и го сложете за малко да се задуши с пролетния лук.

Свалете от котлона, прибавете сол и черен пипер и разбъркайте всичко. Нарежете на ситно прошутото на кубчета, изсипете във задушения кейл и разбъркайте.

Напълнете калмарите с заряд от кейла и прошуто. Затворете калмарите с една или две клечки за зъби и ги поставете в незапалим съд. Сложете късчета масло върху и към калмарите. Нарежете калмарите на няколко места по дължината му.

Обърнете отрязаната страна на калмарите към дъното на огнеупорния съд и го сложете да се пече във фурната, до момента в който подготвяме соса. Включете фурната на 200 °C.

Нека стартираме със соса. Накълцайте чесъна на дребни кубчета. Използваме кокосово мляко - гъстото от консерви. Изсипете кокосовото мляко в по-дълбок съд, прибавете ситно нарязания чесън, една чаена лъжичка къри, малко сол - колкото желаете солено, щипка пипер и чаена лъжичка джинджифил и разбъркайте всичко.

Извадете тавата от фурната, обърнете калмарите на другата страна, след което се върнете във фурната, с цел да се пече 7-8 минути.

Когато времето изтече, извадете тавата от фурната и залейте калмарите със соса.

Сложете алуминиево фолио и върнете във фурната да се пече на 200 градуса за 40 минути.

Намалете температурата на 180°C и печете още 20 минути.

Извадете тавата от фурната, отстранете алуминиевото фолио, обърнете калмарите и поръсете с пресния магданоз. Използвайте фалшификация, колкото желаете, единствено не забравяйте, че има мощна миризма, тъй че не прекалявайте, с цел да не поеме усета.

Върнете ги в изключената фурна за още една минута без алуминиево фолио.

Извадете го от фурната и го оставете да се охлади за към петнадесет минути, по-късно го поставете в по-голям съд и го нарежете на пръстени във към този момент изрязаните елементи.

Сервирайте пълнени калмари с кейл и прошуто в чинии и хапвайте, до момента в който са топли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР