Дъг Хирш разполага с изненадващо прост метод за генериране на

...
Дъг Хирш разполага с изненадващо прост метод за генериране на
Коментари Харесай

Липсват ви добри идеи? Тествайте метода на успял изпълнителен директор

Дъг Хирш разполага с изненадващо елементарен способ за генериране на най-хубавите си хрумвания. Веднъж седмично той сяда уединено някъде, с цел да събере мислите си. Остава по този начин три до четири часа.

Хирш е съизпълнителен шеф и създател на компанията за предписания за медикаменти GoodRx. Той има вяра в метода си и споделя, че е едно от провокациите е да намерите време, през което да се усамотите. Хирш дружно със съдружника си Тревър Бездек ръководят над 700 чиновници. Компанията им е оценена на 2,43 милиарда $.

Усамотяването оказва помощ на предприемача да съумява, написа CNBC.

Помага ми да се затворя за известно време, с цел да поразмишлявам и да подходя по-творчески. Затова го върша всяка седмица, добавя Хирш.

Така извозвам качествено времето със себе си. Правя крачка обратно от всичко и в такива моменти ми идват най-хубавите хрумвания, безапелационен е той.

За Хирш това значи да поседне самичък някъде, може и да напише нещо на ръка или да изрази мислите си на черна дъска. Тези няколко непрекъснати часа му дават опция да генерира доста от най-хубавите си хрумвания.

Обикновено това са хрумвания за нови артикули и функционалности, изследване на държанието на клиента, което непрекъснато се трансформира, размишляване върху дейностите на съперниците и по какъв начин компанията може да се оправи по-добре.

Хирш не е единственият изпълнителен шеф, който има вяра в капацитета на усамотяването за няколко часа.

Бившият изпълнителен шеф на AOL Тим Армстронг кара своите ръководители да посвещават четири часа всяка седмица на мислене.

Главният изпълнителен шеф на LinkedIn Джеф Уайнър възнамерява към 90 минути на ден „ буферно време “, с цел да мисли.

Милиардерът, съосновател на Microsoft Бил Гейтс има „ седмици на мислене “ два пъти годишно. Той отпътува занякъде самичък, с цел да размишлява. Едно от тези пътувания довежда до основаването на Internet Explorer през 1995 година

Не е нужно да сте основен изпълнителен шеф, с цел да пробвате метода на Хирш и да извлечете изгоди от него.

Заделеното времето за себе си може да е потребно за обсъждане на кариерните ви цели, на всички вероятни решения на проблем, пред който сте изправени, или генериране на нови хрумвания, които можете да предложите на шефа си.

Не сте сигурни от кое място да започнете? Следвайте стъпките на Хирш и планирайте време за размисъл в календара си.

Независимо дали избирате няколко минути всеки ден или повече време, само че един път седмично, този обред ще ви помогне.

В публикация от Harvard Business Review от 2017 година получаваме добър съвет. Тя ни дава лист от въпроси, върху които да съсредоточим мислите си.

Добрите хрумвания не идват просто по този начин. Важно е да очертаете пътя, по който ще тръгнат мислите ви.

Ако желаете да се замислите задълбочено върху кариерата си, може да си зададете въпроси като: Къде желая да бъда след пет години? Колко се развъртвам в актуалната си работа? Кои са областите от работата ми, в които към момента мога да се подобря?

Хирш има още един съвет за всеки, който желае да стартира да мисли задълбочено: Напълно се отдайте на това.

Изпълнителният шеф акцентира, че би трябвало да деянията неизменност и увереност. Ако сте възнамерявали време, което да прекарате уединено в размисли, когато то пристигна, използвайте го.

Изисква се дисциплинираност, споделя Хирш.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР