Dacia показа изцяло новата Dacia Duster 2018-а в Европа преди официалния

...
Dacia показа изцяло новата Dacia Duster 2018-а в
Европа преди официалния
Коментари Харесай

Стар срещу нов - 2018-а Dacia Duster и 2014-а Dacia Duster

Dacia сподели напълно новата Dacia Duster 2018-а в Европа преди формалния дебют на модела, насрочен за автосалона IAA 2017 във Франкфурт. Ето и малко съпоставяне на разликите в новия модел 2018-а и предишният от 2014-а.

Към новия модел дизайнерите на марката са подходили еволюционно. И това е разбираемо откакто първият SUV на Dacia – Duster означи необикновен пазарен триумф. Колата дебютира в праговия пазарен сегмент на SUV-сегмента и го разстресе с достъпната си цена и доста приличен външен дизайн. Моделът от 2014-а добави много малко промени във екстериора и интериора на колата, тъй като Dacia искаше да остави автомобила различим. В най-новото потомство на автомобила се ползва заради тази причина еволюционни подход, само че автомобила има много външни разлики.

Отпред в модела 2018-а на Dacia Duster виждаме по-големи светлини, разграничени в три секции, измежду които дневни LED светлини, нова радиаторна решетка, по-голямо лого на марката Dacia logo, по-изпъкваща защитна плоча изпълнена в сатинен хром и променен похлупак на мотора с нови гънки на линиите.

Дизайнерите са повдигнали поясната линия на колата, премествайки със 100 мм предното стъкло и накланяйки средните С-колонки леко във вътрешността. Джантите на новия модел общоприетоо са към този момент 17- цолови срещу предишните 16-ки. По-наклоненото предно стъкло и по-големите колела правят по-спортен изгледа на автомобила в този момент. Отзад задното стъкло и врата са малко по-ниски, отваряйки място за по-впечатляваща ризница с включена в нея предпазна плоча в цвета на предната. Почти квадратните задни светлини напомнят на тези при Jeep Renegade и заместват предишните отвесни. Светлините за мъгла и за придвижване на заден ход са под рефлекторните отражатели в бронята.

Подобно на първото потомство на Dacia Duster, и новото употребява яката платформа ВО на Logan. Естествено Dacia е добавила някои нови неща към нея, само че за детайлите по това ще трябва да изчакаме дебюта във Франкфурт. Тези както и други спецификации за колата още не са оповестени.

Предишният модел се оферираше с добър избор от мотори, измежду които бензиновите 1.2 л Tce, 1.6лe 16V, 2.0 л 16V и дизел 1.5 л dCi. По всяка възможност при новия модел ще продължи 1,2л Tce, а 1,5-литровия дизел може би ще бъде заместен с 1,6 л dCi, а останалите ще получат някои усъвършенствания.

Dacia ще пусне новия си модел в Европа още през тази година, а в останалите си пазари при започване на идната.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР